Activiteiten

CONTACT

Het geld ligt gewoon op straat

Weet u dat er tientallen regelingen zijn waarmee u uw inkomen kunt verhogen? Veel mensen maken daar geen gebruik van. Laat het geld niet liggen en roep de hulp in van Formulierenhulp-Dichtbij.

Mijn administratie is een puinhoop, ik kan niks meer vinden

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden.

Video Thuisadministratie

Veel mensen lukt het niet om de administratie te onderhouden. Goed getrainde vrijwilligers van Humanitas kunnen dan helpen. Kijk wat Thuisadministratie voor jou kan betekenen!

//www.youtube-nocookie.com/embed/_9oMDzVWbjM
Humanitas: Ontmoetingen

Ontmoetingen

Klik op de foto voor nadere informatie.

U bent van harte welkom

Humanitas zet zich op vele terreinen in om mensen in hun kracht te zetten. Een van de thema's is "eenzaamheid" (of liever het tegengaan daarvan).

We prikkelen mensen in onze Ontmoetingen met een zeer gevarieerd programma om daarna samen ook iets te gaan ondernemen!

Humanitas: Midden-Brabant

Blauwe Maan

Humanitas is niet de enige organisatie op het gebied van vrijwilligerswerk. Soms vragen andere organisaties aandacht voor activiteiten die zij ontplooien. Een van die organisaties is Blauwe Maan.

Blauwe Maan is een bijzondere organisatie met een enorme expertise: ze werkt al 25 jaar op het gebied van onvrijwillige seks en seksueel misbruik. Telkens weer lezen we in de krant en horen via de media over seksueel misbruik. Niet alleen in het heden, maar ook in het verleden,  zoals bij de kerk, bij instellingen en nu de sport. Blauwe Maan biedt hulp aan slachtoffers van seksueel misbruik, maar óók aan familie of direct betrokkenen van slachtoffers van seksueel geweld.

Meer weten: www.blauwemaan.nl of via info@blauwemaan.nl      

Zilverlijn

Humanitas is actief op allerlei fronten, maar heeft helaas niet de beschikking over zo veel vrijwilligers dat de vereniging alle maatschappelijk relevante zaken aan kan pakken. Daarom is het goed dat er ook andere initiatieven zijn. Eén van die initiatieven willen we hier graag vermelden.

Het Nationaal Ouderenfonds is een nieuwe actie gestart: ouderen worden uitgenodigd om te bellen met de Zilverlijn. Het project is bedoeld voor ouderen die het leuk vinden regelmatig gebeld te worden voor een gezellig gesprek.

Het is een speciale service voor ouderen. Zij kunnen zich kosteloos aanmelden door te bellen naar 0900 6080100 of via www.ouderenfonds.nl/deelnemen/zilverlijn/. Vervolgens worden de ouderen regelmatig gebeld door de Zilverlijn. Getrainde vrijwilligers bieden een luisterend oor, een gezellig praatje of en goed gesprek. Daar waar de oudere behoefte aan heeft. De gesprekken zijn uiteraard vertrouwelijk.

Humanitas: Over Ons

Ontmoet Humanitas

Maak kennis met Humanitas Midden-Brabant

Humanitas: Onze vrijwilligers

Vrijwilliger worden?

Wil je vrijwilliger worden? Klik op bovenstaande afbeelding voor meer informatie.