MentorMaatjes Midden-Brabant/Tilburg

Zoek jij een mentor? Iemand die speciaal tijd voor jou vrij maakt? Je Humanitas MentorMaatje is er voor jou!

Mentormaatjes heet vanaf nu Jongerenmaatjes omdat we ook in contact zijn met jeugdzorg.

Je kunt hier een aanmeldingsformulier invullen voor vrijwilliger Tilburg, of vrijwilliger Gilze-Rijen of voor school Tilburg, of school Gilze-Rijen

Niet iedereen heeft een vriend of vriendin, of een oudere broer of zus die kan helpen. Toch is het soms fijn als er iemand is die speciaal aandacht heeft voor jou. Een Mentormaatje van Humanitas is een gezellig maatje dat naar je luistert en kijkt naar wat jij belangrijk vindt.

Een maatje is iemand aan wie je van alles kunt vragen. Ook als het even niet zo lekker loopt. Hij of zij helpt jou enkele uren per week op school. Geeft je plezier in het leren en stimuleert je zelfvertrouwen, want je kunt vaak meer dan je denkt. Als jij en je ouders dat willen, legt de school hiervoor het contact met Humanitas. Het gaat om jonge vrijwilligers, studerend of werkend. Zij geven begeleiding in het basis-, voortgezet en beroepsonderwijs, meestal voor de duur van één schooljaar.

Zij trekken met jou op in  wekelijkse één-op-één gesprekken van gemiddeld een uur. Zij hebben aandacht voor je, helpen je bij je huiswerk en bij andere problemen waar je misschien mee rondloopt.

Humanitas MentorMaatjes is een zogenoemd school-based project. Dit betekent dat de aanvragen voor begeleiding van leerlingen via school verlopen. De MentorMaatjes begeleiden de leerlingen ook óp school. Meestal duurt de begeleiding één schooljaar. Als jij en je ouders dat willen, legt de school hiervoor het contact met Humanitas.

De MentorMaatjes geven begeleiding bij:

•     basisonderwijs

•     voortgezet onderwijs

•     beroepsonderwijs 

vrijwilligers 

Ben jij een enthousiaste student of jonge professional? En wil je een leerling begeleiden? Ervoor zorgen dat hij of zij meer plezier in school en leren krijgt? Dan is vrijwilligerswerk bij Humanitas MentorMaatjes vast iets voor jou. Meer info.

Scholen

Alle scholen in Brabant kunnen vanaf groep 6 in het basisonderwijs en hoger een aanvraag indienen bij Humanitas MentorMaatjes. Bij mentoring in het onderwijs gaat het om de begeleiding van een leerling door een ervaren vrijwilliger van buiten de school, een MentorMaatje. Humanitas MentorMaatjes is een school-based project. De begeleiding vindt dus op school plaats. Meer info.