Wat we doen

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Krijg grip op je eigen administratie met behulp van een vrijwilliger van Humanitas.  

Taaloefenwerkplaats (taalmaatjes)

Nieuw in Nederland? Nederlands leren helpt je op weg. Humanitas Taaloefenwerkplaats biedt hulp. De taaloefenwerkplaats werkt aan taalontwikkeling. Praten, luisteren en begrijpen zijn belangrijke vaardigheden.

Dagje Uit

Dagje Uit. Een dagje uit voor mensen en gezinnen die het niet lukt om een dagje te plannen en te organiseren.

Praatjesmakers

Contacten kunnen ongemerkt en onbedoeld verwateren.  Probeert u na een ziekte, of na de tijdrovende zorg voor een ander weer contacten te leggen? Humanitas Praatjesmakers brengt uitkomst.

Kindervakantieweken

De Humanitas Kindervakantieweken bieden ook jouw kind een heerlijk ontspannende kindervakantieweek. Als vakantie er door omstandigheden niet in zit. De kinderen kunnen er lekker even tussenuit. Leeftijd: van 7 tot 14 jaar.

Kerstactie

De Humanitas Kerstactie is bedoeld voor gezinnen die het even niet redden. Er worden kerstpakketten beschikbaar gesteld aan mensen in onze gemeente die geruime tijd van een sociaal minimum rond moeten komen. Aanmeldingen via maatschappelijke instanties.

Sinterklaas/speelgoedactie

De Humanitas Sinterklaasactie regelt voor elk kind ‘n cadeautje, als ouders ‘t niet breed hebben. Want ieder kind telt mee. De kinderen krijgen de mogelijkheid om een cadeautje uit te zoeken, dat wordt thuisbezorgd samen met het kerstpakket van de kerstactie. Voor kinderen tot 12 jaar.

Voorlezen

Een vrijwilliger van Humanitas Voorlezen leest bij jou thuis voor aan je kinderen: leuk én leerzaam. Kinderen vinden voorlezen heerlijk en leren beter Nederlands. Als je zelf nog niet zo goed Nederlands spreekt, leer je spelenderwijs met je kind mee.