Wat we doen

Steun bij rouw

Steun bij rouw voorziet in een behoefte voor mensen die een dierbare verloren hebben!. Wanneer iemand in de nabije omgeving overlijdt is dat vaak een verschrikkelijke klap. Vrijwilligers van Steun bij Rouw geven je dan aandacht en begrip.

Taalcafé

Het Taalcafe om nog beter Nederlands te leren. Vrijwilligers van Humanitas helpen mensen uit Vietnam, Roemenië en andere landen de Nederlandse taal beter te spreken.

Paperaszó

Vrijwilligers van de Humanitas Thuisadministratie helpen mensen bij problemen.     

Maatschappelijke begeleiding Nieuwkomers

Vrijwilligers helpen nieuwkomers om zelfstandig deel te kunnen nemen in de Nederlandse samenleving.

Humanitas Maatjes activiteit

Humanitas Maatjes helpt eenzaamheid voorkomen Soms hebben mensen alleen maar behoefte aan een goed gesprek, dat kan ook. De nadruk ligt op leuke dingen doen, het plezier staat voorop.

Hulpcentrale

Vrijwilligers van Humanitas bieden bij de activiteit Hulpcentrale eenvoudige hulp aan mensen

Steun aan ouders

Zou je opvoedingsondersteuning fijn vinden? Steun Aan Ouders helpt jou je gezin sterker te maken. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor en overlegt samen met jou waar behoefte aan is, geeft je praktische tips over opvoeden en helpt je op weg. Voor gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar.

Taalondersteuning

Taalondersteuning helpt inburgeraars bij het doorlopen van de inburgeringscursus.

vriendschapskring

De Vriendschapskring wordt begeleid door ongeveer 10 vrijwilligers van Humanitas. De vriendschapskring is een groep van ongeveer 40 mensen met een verstandelijke handicap. Deze groep wordt begeleid door ongeveer 10 vrijwilligers van Humanitas. 

Humanitas voorlezen

Vrijwilligers van Humanitas lezen kinderen van nieuwkomers  voor.  Kinderen van nieuwkomers worden vaak thuis niet voorgelezen omdat hun ouders nog onvoldoende Nederlands spreken.

Fietsproject

Het Fietsproject geeft mensen eigen vervoer dit maakt hen mobiel en zelfstandiger. Het leren fietsen draagt dan ook bij aan de inburgering van nieuwkomers in Hoogezand, Sappemeer en Slochteren.

Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg VTT Hoogezand

Humanitas Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. De zorg voor een stervende is een zware taak   De zorg voor een stervende is een zware taak, zeker wanneer die op de schouders van weinig mensen rust. Daarom nemen de vrijwilligers een aantal dagdelen van de mantelzorger over.