Wat we doen

Taalcafé

In het Taalcafe helpen vrijwilligers in een gezellige sfeer mensen, die in Nederland zijn komen wonen en onze Nederlandse taal nog onvoldoende spreken, hun spreekvaardigheid verbeteren.

Maatschappelijke begeleiding Nieuwkomers

Vrijwilligers helpen nieuwkomers, die in Midden-Groningen zijn komen wonen om zelfstandig deel te kunnen nemen aan de Nederlandse samenleving.

Maatje zijn

Bij Maatje zijn is een vrijwilliger maatje van iemand, die weinig sociale contacten heeft. De vrijwilliger heeft regelmatig contact met de deelnemer en  onderneemt samen allerlei met zijn of haar maatje allerlei activiteiten.  

Hulpcentrale

Vrijwilligers van Humanitas bieden bij de Hulpcentrale eenvoudige hulp aan mensen Dit kan zijn boodschappen doen, gezelligheidsbezoek, vervoer naar het ziekenhuis, enz.

Taalondersteuning

 Bij Taalondersteuning helpen vrijwilligers nieuwkomers met het leren van de Nederlandse taal. Nieuwkomers moeten inburgeren. Daarvoor gaan ze naar school. De leerstof oefenen ze met een vrijwilliger.

Vriendschapskring

De Vriendschapskring is een groepsactiviteit voor mensen met een verstandelijke beperking De activiteiten van de vriendschapskring worden ondersteund vrijwilligers van Humanitas. De activiteiten vinden vaak plaats in het weekend.

Fietsproject

De activiteit Leren Fietsen geeft nieuwkomers de kans gebruik maken van eigen vervoer. Het maakt de nieuwkomers zelfstandiger en zelfredzaam draagt bij aan hun inburgering in onze maatschappij.