Hulpcentrale

De hulpcentrale is er voor eenvoudige hulp aan mensen! Boodschappen doen, Gezeligheidsbezoekje, Vervoer naar het ziekenhuis! 

Vrijwilligers van Humanitas bieden in het project Hulpcentrale eenvoudige hulp aan mensen. Dit kan zijn boodschappen doen, gaan wandelen, kleine klusjes of gewoon een gezelschapsbezoek, enz. Wanneer iemand hulp nodig heeft, neemt deze contact op met ons kantoor. Wanneer de vraag binnenkomt, kijkt de coördinator van de hulpcentrale eerst of de gevraagde hulp geboden kan worden. Kan dit, dan neemt de coördinator contact op met een vrijwilliger die de hulp zou kunnen bieden. Wanneer dat kan en er zijn geen andere belemmeringen (bijvoorbeeld mensen kennen elkaar goed) dan wordt de vrijwilligers en de cliënt daarvan in kennis gesteld en kan de vrijwilliger een afspraak maken bij de cliënt om langs te komen en te bezien hoe hij de gevraagde hulp kan leveren.

Ook begeleiding vrijwilligers de Hulpcentrale mensen bij een bezoek aan specialist of ziekenhuis

Vrijwilligers van de Hulpcentrale begeleiden mensen bij een bezoek aan een specialist of het ziekenhuis. Sommige mensen hebben vaak niemand die met hen mee kan gaan bij het bezoek aan een dokter. Het gaat om alleenstaande mensen of mensen die onvoldoende de Nederlandse taal machtig zijn en die graag steun willen hebben. De vrijwilligers vervoeren de mensen met de eigen auto, soms rijdt men mee met de taxi.

Meestal is ruim van tevoren bekend wanneer iemand naar het ziekenhuis moet. Het kan ook voorkomen dat op korte termijn iets geregeld moet worden. Bij taxi worden de kosten vergoed door de klant via de ziektekostenverzekering. Wanneer de vrijwilliger zelf rijdt, moet u ervoor betalen.