Maatje zijn

 Wanneer je weinig sociale contacten hebt kan een maatje een oplossing zijn!

 Soms vinden mensen het lastig om in hun eentje de deur uit te gaan om iets leuks te doen of om anderen te ontmoeten. Via het maatjesproject kunnen ze een vrijwilliger vinden die hun hierbij helpt. Samen leuke dingen ondernemen zoals winkelen, samen sporten, naar de bioscoop, een fietstochtje maken, wandelen of naar een buurthuis voor een leuke activiteit. Soms hebben mensen alleen maar behoefte aan een goed gesprek, dat kan ook. De nadruk ligt op leuke dingen doen, het plezier staat voorop.

Eenzaamheid kan ons allemaal overkomen. Er kunnen veel redenen zijn om het even niet meer te zien zitten. Na een overlijden of scheiding raken mensen soms in een isolement. Ook ziekte of stoornis kan tot een gevoel van eenzaamheid leiden.

De vrijwilligers van het maatjesproject kunnen hierbij helpen. Op dit moment is bij het maatjesproject ruimte voor mensen die wel wat steun kunnen gebruiken en graag een maatjescontact willen. Interesse? Meld je aan bij het kantoor van Humanitas Troelstralaan 7 9602 XA Hoogezand tel: 0598-383048 of per e-mail:midden-groningen@humanitas.nl

Nadat de aanmelding ontvangen is zal de coördinator van het maatjesproject contact met je opnemen. Meld je aan en krijg het maatjescontact, die jij graag zou willen.