Humanitas Maatjes activiteit

   

         HEEL FIJN OM TE DOEN

 

Het is zo stil,

niemand luistert!

 

Het Maatjesproject

 

Soms vinden mensen het lastig om in hun eentje de deur uit te gaan om iets leuks te doen of om anderen te ontmoeten. Via het maatjesproject kunnen ze een vrijwilliger vinden die hun hierbij helpt. Samen leuke dingen ondernemen zoals winkelen, samen sporten, naar de bioscoop, een fietstochtje maken, wandelen of naar een buurthuis voor een leuke activiteit. Soms hebben mensen alleen maar behoefte aan een goed gesprek, dat kan ook. De nadruk ligt op leuke dingen doen, het plezier staat voorop.

Eenzaamheid kan ons allemaal overkomen. Er kunnen veel redenen zijn om het even niet meer te zien zitten. Na een overlijden of scheiding raken mensen soms in een isolement. Ook ziekte of stoornis kan tot een gevoel van eenzaamheid leiden.

Lees hier het verhaal van een deelnemer.

De vrijwilligers van het maatjesproject kunnen hierbij helpen. Op dit moment is bij het maatjesproject ruimte voor mensen die wel wat steun kunnen gebruiken en graag een maatjescontact willen. Interesse? Meld je aan bij het secretariaat van Humanitas Troelstralaan 7 9602 XA Hoogezand tel: 0598-383048 of per e-mail:midden-groningen@humanitas.nl

Ons kantoor is geopend van maandag t/m donderdag van 9.00 uur-16.30 uur.

Nadat de aanmelding ontvangen is zal de coördinator van het maatjesproject contact met je opnemen. Meld je aan en krijg het maatjescontact die jij graag zou willen.

Om vrijwilliger te worden van deze activiteit kun je hier informatie opvragen. Het wordt dan per mail naar je toegezonden. Informatie halen kan natuurlijk ook op ons kantoor. Openingstijden ma - do van 09:00 uur tot 16:30 uur.