Steun bij rouw

Hoe het kan gaan

Steun bij rouw

Wanneer iemand in de nabije omgeving overlijdt is dat vaak een verschrikkelijke klap. De wereld stort in, er is ongeloof, verbijstering, verwarring, pijn en heel veel verdriet.Sommige mensen komen niet over het verlies heen, zitten dagenlang alleen thuis of zijn bang om op straat te worden aangesproken.

Bang dat de tranen stromen als iemand vraagt hoe het gaat. Teleurgesteld als een ander geen tijd heeft om het echte gevoel te kunnen delen.Sommige mensen zeggen: "je bent verdoofd, er is chaos in je hoofd. De glans is eraf en je vraagt je af of het ooit anders zal worden".Praten over het verlies is vaak een moeilijk onderwerp, maar lucht uiteindelijk op. Het verlies blijft maar je kunt verder met het leven. 

De vrijwilligers van Steun bij Rouw zijn vaak ervaringsdeskundigen. Zij weten wat je doormaakt en tonen daardoor die extra aandacht op het juiste moment.

De vrijwilligersgroep van Steun bij Rouw gaan gezellig een avond met elkaar uit eten. Een keer per jaar organiseren we dit.

Om vrijwilliger te worden van deze activiteit kun je hier informatie opvragen. Het wordt dan per mail naar je toegezonden. Informatie halen kan natuurlijk ook op ons kantoor. Openingstijden ma - do van 09:00 uur tot 16:30 uur.