de Balie

De balie is vier dagen per week open van maandag t/m donderdag van 9.00 – 16.30 uur.

De Balie van Humanitas

 

“Kan ik u helpen?”

Dit is één van de meest gebruikte zinnen die door de baliemedewerkers van Humanitas wordt gesteld. Iedere dag komen er veel vragen binnen bij de baliemedewerkers, over veel verschillende zaken. Uiteraard komen deze vragen ook van veel verschillende mensen. Er komen vragen van mensen die hulp zoeken, de cliënten, en er komen vragen van mensen die hulp willen bieden, de vrijwilligers van Humanitas. De baliemedewerkers zorgen er voor dat de vraag van de cliënt, bij de juiste persoon terecht komt.

 

De balie bestaat vanaf maart 2007, een belangrijk onderdeel van de afdeling. Net als bij andere bedrijven en instellingen is de balie de spil van onze afdeling, omdat hier alles binnenkomt.

 

Zes vrijwilligers hadden zich hier destijds voor aangemeld. Humanitas is de laatste jaren uitgegroeid naar circa 300 vrijwilligers. Dat betekent, dat er voor de baliemedewerkers steeds meer werk is gekomen, zodat er meer baliemedewerkers nodig zijn. Momenteel zijn er 12 vrijwilligers werkzaam bij de balie.

 

De balie is vier dagen per week open van maandag t/m donderdag van 9.00 – 16.30 uur. Eén vrijwilliger maakt elke week de roosters, zodat de bezetting bij de balie gegarandeerd is.

 

Bij de balie komen telefoontjes binnen die voor het bestuur, beroepskrachten, coördinatoren en vrijwilligers bestemd kunnen zijn. Hetzelfde geldt voor de e-mails, deze worden eveneens verwerkt door de vrijwilligers van de balie. Cliënten die bij de balie komen met vragen, worden te woord gestaan door de baliemedewerker, er wordt naar hen geluisterd en waar nodig doorverwezen naar één van de medewerkers of vrijwilligers van Humanitas.

 

In de loop van de afgelopen jaren is er door de vrijwilligers van de balie ook een handboek samengesteld. Op die manier proberen we alle voorkomende zaken op dezelfde manier te behandelen. Ook kunnen we dan dingen die niet zo vaak voorkomen opzoeken. Het handboek wordt waar nodig aangevuld.

De vrijwilligers van de balie hebben ongeveer eens in de zes weken overleg. Tijdens het overleg worden actuele zaken besproken, waar we mee te maken hebben.

Om vrijwilliger te worden van deze activiteit kun je hier informatie opvragen. Het wordt dan per mail naar je toegezonden. Informatie halen kan natuurlijk ook op ons kantoor. Openingstijden ma - do van 09:00 uur tot 16:30 uur.