Wat we doen

Begeleide Omgangsregeling(BOR)

Op zoek naar hulp bij het treffen van een omgangsregeling bij scheiding? Humanitas helpt jou en je ex-partner na een echtscheiding bij het treffen van een omgangsregeling.

Maatjes Laaggeletterdheid

Wij zijn er voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.  Onze vrijwilliger Laaggeletterdheid komt bij je thuis en helpt je bij het leren van de basisvaardigheden voor lezen, schrijven en internetgebruik. 

Taalmaatjes

Nieuw in Nederland? Humanitas Taalmaatjes helpen je bij de inburgeringscursus. Je krijgt een vast taalmaatje met wie je kunt praten, tv kijken, wandelen; wat je wilt. Ondertussen oefen je spelenderwijs je Nederlands. Hoe beter je de taal spreekt hoe beter je jezelf kunt redden.

Hulp bij Geldzaken

Humanitas Hulp bij Geldzaken helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!  

Samen optrekken

Heb je behoefte aan een luisterend oor? De vrijwilligers van Samen optrekken komen graag langs. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.