Midden-Holland

Wat we doen

Laaggeletterdheid

Laaggeletterdheid Wij zijn er voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Onze vrijwilliger komt bij je thuis en helpt jou de basisvaardigheden voor lezen, schrijven en internetgebruik aan te leren.

Taalcoaching

Nieuw in Nederland? Humanitas Taalcoaches helpen je bij de inburgeringscursus. Je krijgt een vaste taalcoach met wie je kunt praten, tv kijken, wandelen; wat je wilt. Ondertussen oefen je spelenderwijs je Nederlands. Hoe beter je de taal spreekt hoe beter je jezelf kunt redden.

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!  

Samen optrekken

Heb je behoefte aan een luisterend oor? De vrijwilligers van Samen optrekken komen graag langs. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.