Contact houden

Humanitas Contact houden is er voor mensen die door hun handicap of chronische ziekte, lichamelijk of psychisch, moeite hebben om deel te nemen aan de samenleving, hoewel ze dit wel graag willen.

Een vrijwilliger - een maatje - helpt de deelnemer om de ‘gewone’ dingen te doen, die door de beperking niet lukken. De vrijwilligers van Humanitas Contact houden hebben hiervoor een speciale training gevolgd.

Wat houdt het in?

Iedereen is anders. Daarom biedt Humanitas Contact houden precies die ondersteuning die bij jou past: een maatje met wie het klikt. Met hem of haar maak je verdere afspraken. Dat kan bijvoorbeeld een afspraak zijn om samen er op uit te trekken: naar de markt, de bioscoop, het park, gaan zwemmen, voor een kop koffie met een goed gesprek, winkelen, een museum misschien. Samen er op uit. Activiteiten waar jij je goed bij voelt.

Meer weten?

In de gemeenten Wageningen en Rhenen bieden twee soorten maatjesactiviteiten voor het doorbreken van eenzaamheid: Contact houden en Tandem.

Bell, app of mail Corrie Kamphuis (Wageningen) of Mettine Heeren (Rhenen) om jouw wensen te bespreken. Kijk hiernaast voor contactinformatie.