BOR Nederrijn

Ben je gescheiden? Lukt het niet om  goede omgangsregeling af te spreken? Wij helpen jou en je ex-partner  graag weer verder.

Beide ouders willen het beste voor hun kinderen, ook wanneer ze gaan scheiden. Een onderdeel daarvan is het vastleggen van afspraken over zorg en opvoeding. Want een kind heeft recht op contact met jullie allebei. Toch kan het gebeuren dat spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Wij helpen je graag weer verder.

Onze vrijwilligers zijn uitstekend geschoold en voorbereid. Zij gaan uit van het belang van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders, en houden geen dossier bij. Bij de eerste contacten – op een neutrale locatie – heeft de uitwonende ouder apart contact met het kind, begeleid door de vrijwilliger. Een coördinator begeleidt de oudergesprekken. Daarna treedt de vrijwilliger steeds wat verder terug, totdat jullie, als ouders, een omgangsregeling hebben kunnen treffen. De ondersteuning duurt gemiddeld drie tot zes maanden.

Hoe werkt het?

  • Het project is bedoeld voor gescheiden ouders met kinderen in de leeftijd van nul tot twaalf jaar waarbij er geen of een moeizame omgang is tussen het kind en de uitwonende ouder
  • Van beide ouders wordt gevraagd dat zij bereid zijn om te investeren en mee te werken aan een omgangsregeling. Het is de bedoeling dat de ouders samen met de begeleiders van BOR Humanitas in die periode toe werken naar een zelfstandige omgangsregeling
  • De vrijwilliger is aanwezig tijdens de bezoeken aan de uitwonende ouder en haalt en brengt het kind als dat nodig is. De ondersteuning kent een gefaseerde opbouw van de omgang en heeft een tijdelijk karakter

De combinatie van een levenservaren vrijwilliger en professionele coördinator met deskundigheid op het gebied van scheiding en omgang, heeft het project op andere locaties al tot een succes gemaakt.

Leo Heldens is coördinator van het project. Hij beschikt over ruime ervaring op het gebied van scheiding en omgang. Hij traint en ondersteunt de vrijwilligers bij de uitvoering van de begeleide omgangsregeling. Tevens begeleidt hij het proces door het voeren van de intake- en evaluatiegesprekken met de ouders.

BOR Humanitas wordt in de regio mogelijk gemaakt door de deelnemende Gemeenten.

Vrijwilligers

Heb jij affiniteit met de doelgroep en beschik je over het enthousiasme en levenservaring om deze kinderen en hun ouders te helpen? Ben je bereid en in staat is om kinderen (en hun opvoeders) te ondersteunen? Neem dan contact op met de coördinator.

Informatie

Humanitas BOR is in onze regio een gezamenlijk project van de afdelingen Nederrijn en Rijn-IJssel en is beschikbaar in de gemeenten Arnhem, Duiven, Ede, Rheden, Rijnwaarden, Veenendaal, Wageningen en Zevenaar. Daarnaast wordt Humanitas BOR ook aangeboden in Barneveld en Nijkerk.

Voor informatie kun je direct contact opnemen met de coördinator:

Leo Heldens, telefoon 06 35 12 23 15; email l.heldens@humanitas.nl

Humanitas: Ik wil mij aanmelden

Klik hier voor aanmelden BOR