Tandem Wageningen

Wil jij ook meer onder de mensen komen? Samen is dat gemakkelijker. Met een maatje van Humanitas Tandem ga je op stap en bouw je aan vertrouwen.

Iedereen kan zich eenzaam voelen, ongeacht z’n levensverhaal of leefomstandigheden. De stap om weer onder de mensen te komen, is dan vaak gemakkelijker te nemen als je met z’n tweeën bent. Met een ‘maatje’ van Humanitas Tandem bijvoorbeeld.

Jouw maatje heeft een luisterend oor voor wat je bezighoudt. Samen bedenken jullie welke activiteiten leuk zijn om te gaan doen. Wandelen, tuinieren, hardlopen, een bezoek aan een museum of een gezellig kopje koffie op een terrasje; het kan van alles zijn. Ongeveer een jaar lang stelt je maatje alles in het werk om jou het plezier en zelfvertrouwen te geven dat je nodig hebt om zelf nieuwe contacten te leggen en te onderhouden.

Wat houdt het in?

Een maatje is iemand met wie je iets leuks gaat doen. Ongeveer een jaar lang stelt je maatje alles in het werk om jou het plezier en zelfvertrouwen te geven dat je nodig hebt. Zo kun je straks zelf nieuwe contacten leggen en oude onderhouden.

Ik geef me op, en dan?

Je meldt je aan.. Daarna neemt een coördinator contact met je op. Er volgt een gesprek waarin jullie kennismaken en waarin je vertelt waarbij we jou kunnen helpen. Je kunt er altijd nog over nadenken, of er vanaf zien. Dan ontmoet je jouw maatje. Is er geen klik, dan regelen we een andere vrijwilliger. Na twee maanden vraagt de coördinator aan allebei of de klik er nog steeds is.

Meer weten?

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Dat kan bij de coördinatoren of via email: maatjes.nederrijn@humanitas.nl.

Twee voorbeelden

Een vrouw werd op school vroeger vaak gepest. Ze heeft hierdoor een laag zelfbeeld ontwikkeld. Contact leggen met vreemden vindt ze moeilijk. Met haar maatje is ze leuke dingen gaan doen. Hardlopen met een groepje, af en toe naar het museum. Haar maatje van Humanitas Tandem laat haar ervaren dat je meer aanspraak hebt als ze daarvoor openstaat. En dat durft ze nu, dankzij haar maatje.

Een introverte, verlegen man kwam jarenlang nauwelijks zijn huis uit. Doordat hij ook nog ’s een paar keer in zijn leven was verhuisd, was zijn kringetje steeds kleiner geworden. Met zijn maatje van Humanitas Tandem durfde hij het aan om weer de straat op te gaan, een praatje aan te knopen met onbekenden. Nu trekt hij er zelf op uit en komt weer onder de mensen.

 
Humanitas: Maatjes Humanitas Tandem

Vacatures Maatjes

Kijk hier voor onze vacatures voor Tandem Maatjes!