Humanitas start pilot met Financieel Paspoort

Workshop schuldhulpverlening succesvol!

Humanitas Nijmegen en de gemeente Wijchen starten samen met de invoering van het Financieel Paspoort (FP). Tijdens een inspirerende workshop is gezamenlijk bepaald hoe het FP het bestaande schuldhulpverleningsproces gaat ondersteunen. Het FP is een uitstekend hulpmiddel om aan het begin van de hulpverlening de financiële gegevens van een persoon te verzamelen. Eenvoudig, veilig en persoonlijk. Hierdoor is het dossier eerder compleet, wordt het proces versneld én wordt de deelnemer sneller geholpen.

‘”Schuldhulpverlening is en blijft ontzettend mensenwerk. Goed om in de workshop te merken dat de mensen achter het Financieel Paspoort dit echt begrijpen. En de mens dan ook centraal stellen in de app die ze voor hen maken."

Huub van Nijnatten, gemeente Wijchen

“Wat is er nu mooier dan - als Humanitas, samen met de lokale overheid - de kans te krijgen aan de slag te gaan om onze burgers te ondersteunen’’.

Louk van Rijwijk, Humanitas Nijmegen

Deelnemer workshop Financieel Paspoort


Financieel Paspoort is zeer tevreden met de nieuwe inzichten en resultaten die wij door deze workshop hebben gekregen. De volgende workshops starten in Zaandam, Vught, Haarlemmermeer met PLANgroep, Rotterdam met Enver en bij Kredietbank Nederland.

Meer informatie over Financieel Paspoort: www.financieelpaspoort.nl/

Terug naar het nieuwsoverzicht