Maatje(s) Ondersteunend Contact

Iedereen heeft behoefte aan contact, menselijk contact vooral. Er zijn echter omstandigheden waardoor iemand contacten verliest en in een sociaal isolement raakt. Humanitas Nijmegen e.o. brengt in de regio Nijmegen ondersteunend contact tot stand tussen mensen die een tijd lang min of meer buiten de maatschappij hebben gestaan en vrijwilligers. Door samen activiteiten te ondernemen worden de deelnemers gestimuleerd weer een sociaal leven op te bouwen.   

Humanitas Nijmegen e.o. zoekt enthousiaste, betrokken  

maatje(s) voor ca. 2-4 uur per week

om ondersteuning te bieden aan deze deelnemers.

Als vrijwilliger ondersteun je als ‘maatje’ een deelnemer bij het doorbreken van zijn/haar isolement en waar mogelijk bij de opbouw van een nieuw, eigen sociaal netwerk.  

Een vrijwilliger van Humanitas Nijmegen e.o. ondersteunt een deelnemer door bijvoorbeeld: 

- deze te bezoeken - samen te gaan wandelen, vissen, fietsen, kaarten etc. - samen naar de markt te gaan - de activiteit te ondernemen, die de deelnemer in staat stelt zijn/haar eigen plek in de samenleving (weer) met plezier in te nemen. 

Van jou als vrijwilliger wordt verwacht dat je enkele uren per week of weekend contact hebt met een deelnemer en regelmatig deelneemt aan de groepsbijeenkomsten van vrijwilligers.

De vrijwilliger ontvangt een contract, reiskostenvergoeding en is WA verzekerd.  

Jouw vrije uurtje is voor onze deelnemers heel veel waard! Heb je er een paar over, vraag dan meer informatie of meld je aan.  

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator Ondersteunend Contact: Ans Aerts.
Zij is te bereiken via 06-49758011 (bij voorkeur op dinsdag of donderdag).
Mailen kan uiteraard ook: a.aerts@humanitas.nl.

Wil je meer info over het werk van de vrijwillige maatjes. Klik dan hier.

Terug naar overzicht