Nijmegen en omstreken

Vrijwilliger(s) Thuisadministratie

Humanitas Nijmegen e.o. kent sinds 2007 de activiteit Thuisadministratie.

Onze hulp richt zich op mensen die om uiteenlopende redenen de greep op hun administratie kwijt zijn geraakt. De reden daarvan kan zijn dat degene die altijd de administratie verzorgde dat niet meer kan doen (zoals door langdurig verblijf in het ziekenhuis, scheiding of overlijden). Soms is ook het uitgavenpatroon te hoog en wordt hulp gevraagd om te bekijken of dit op te lossen is (recht op toeslagen?).

Humanitas Nijmegen e.o. begeleidt deze mensen (bij ons deelnemer genoemd) op weg naar het moment dat ze weer in staat zijn  zelfstandig hun administratie te verzorgen en bij te houden. Blijkt dit niet haalbaar dan kan overdracht naar budgetbeheer of bewindvoering een oplossing zijn. Ook kan het voorkomen dat mensen behoorlijk in de schulden zitten en gebruik zouden willen maken van Schuld Hulp Verlening (SHV). Humanitas begeleidt deze mensen bij het in orde maken van hun financieel dossier.

Om de aanvragen betreffende deze hulp goed te kunnen verwerken zijn we op zoek naar vrijwilliger(s) Thuisadministratie (beschikbaarheid minimaal 2-4 uur p/w)

Gedurende maximaal één jaar begeleidt je als vrijwilliger één of meerdere deelnemers bij het op orde brengen van de administratie. Je doet dit werk in een 1-op- 1 begeleiding bij de deelnemer thuis. Daarbij wordt je bij elk begeleidingstraject ondersteunt door een van onze coördinatoren.
Van jou als vrijwilliger wordt verwacht dat je minimaal enkele uren per week beschikbaar bent voor het contact met een deelnemer. Naast een training bij aanvang zijn er regelmatig groepsbijeenkomsten met alle vrijwilligers, waarbij ook regelmatig sprekers uitgenodigd worden.

De vrijwilliger ontvangt een contract, reiskostenvergoeding en is WA verzekerd.  

Jouw vrije uurtje is voor onze deelnemers heel veel waard! Heb je wat tijd beschikbaar, vraag dan meer informatie of meld je aan bij: Mathieu Janssen, coördinator Thuisadministratie, bereikbaar via 06-34 44 99 72

Mailen kan ook: nijmegen@humanitas.nl.

Meer informatie over het werk van Humanitas Nijmegen e.o. vind je in onze folder.

Onze afdeling is actief in de gemeentes Nijmegen, Beuningen, Wijchen, Heumen, Berg en Dal en Mook-Middelaar.

Terug naar overzicht