Wat we doen

Maatjes

Een tijdelijk steuntje in de rug.  Humanitas Maatjes zijn er voor mensen uit de gemeente Alkmaar, die een steuntje in de rug nodig hebben, omdat ze zich eenzaam voelen of een moeilijke periode doormaken. 

Thuisadministratie Thuisadministatie NKL

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Get a Grip

Ben je tussen de 16 en 24 jaar? Heb je vragen over geldzaken of problemen met instanties? Wacht dan niet langer, maar vraag hulp! Get a Grip helpt je daarbij!

Inloop administratie buurthuis Oud Overdie

Heb je vragen over brieven of over je administratie? Op dinsdag is er op afspraak in Buurthuis Overdie een vrijwilliger van ons die je daarbij kan helpen.

Telefooncirkel

Dankzij de Telefooncirkel weet er altijd iemand hoe het met je gaat. Zo sta je er nooit alleen voor.

Samen Ouder Worden

Ouder worden doen we samen. Samen Ouder Worden is een zelfstandig programma waarbij wij als Humanitas partner zijn en draagt bij aan de doelstellingen van het Programma Langer Thuis.

Home-Start

Heb je een jong gezin? En heb je wel eens behoefte aan opvoedingsondersteuning? Home-Start helpt je. Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar.

VoorleesExpress Alkmaar

Een vrijwilliger van De VoorleesExpress helpt bij het voorlezen! Kinderen vinden voorlezen heerlijk en Nederlands leren gaat zo bijna vanzelf, ook voor jou, als je zelf de taal nog niet goed spreekt. Leuk en leerzaam!

SchoolWijs

Schoolwijs helpt ouders met kinderen op de basisschool. Hoe werkt het op school? Hoe weet ik wat de kinderen leren? Hoe kun je meedoen op school?

Spel aan Huis

Spel aan huis is er voor gezinnen met jonge kinderen tot 7 jaar. Ouders krijgen elke week hulp bij het leren spelen met hun kinderen.

Kindervakantiedagen 2021

De vrijwilligers van de Kindervakantieweken bieden kinderen een heerlijke vakantieweek. Als vakantie vieren er door omstandigheden niet in zit, kunnen kinderen van 6 tot 13 jaar tòch op vakantie.

Een nieuwe Start

Een Nieuwe Start Vrijwilligers helpen (ex-)gedetineerden om terug te keren in de maatschappij. Zij bieden een luisterend oor en praktische ondersteuning aan gedetineerden in PI Heerhugowaard en mensen in Alkmaar die in aanraking zijn gekomen met politie, justitie of detentie.

Gezin in Balans: steun voor gezinnen met ouders in de gevangenis

Gezin In Balans De vrijwilligers ondersteunen gedetineerden in het ouder-zijn op afstand. Ook is er steun voor gezinnen waarvan een ouder tijdelijk afwezig is door detentie, met oog voor alle praktische en opvoedkundige problemen die dat thuis oplevert. 

Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg

VPTZ NHN zet vrijwilligers in bij mensen in de laatste levensfase. Door hun aanwezigheid ondersteunen zij de zieken en ook hun naasten.  

Steun bij Rouw

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.