Noord-Kennemerland

Wat we doen

Een Nieuwe Start

Een Nieuwe Start biedt hulp aan ex-gedetineerden na hun detentie. Vrijwilligers helpen ex-gedetineerden om terug te keren in de maatschappij.

Humanitas Maatjes NKL

Wil jij meer contacten met mensen? Met een maatje van de Humanitas Maatjes ga je gezellig op stap. Het geeft je zelfvertrouwen!

Incidentele Hulp

De Incidentele Hulp staat voor jou klaar! Iedereen die tijdelijk en incidenteel steun nodig heeft op het gebied van zorg en welzijn kan hier terecht.

Telefooncirkel

Dankzij de Telefooncirkel weet er altijd iemand hoe het met je gaat. Zo sta je er nooit alleen voor.

Kindervakantieweken

De vrijwilligers van de Kindervakantieweken bieden kinderen een heerlijke vakantieweek. Als vakantie vieren er door omstandigheden niet in zit, kunnen kinderen van 6 tot 13 jaar tòch op vakantie.

VoorleesExpress Alkmaar

Een vrijwilliger van De VoorleesExpress helpt bij het voorlezen! Kinderen vinden voorlezen heerlijk en Nederlands leren gaat zo bijna vanzelf, ook voor jou, als je zelf de taal nog niet goed spreekt. Leuk en leerzaam!

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen èn te houden.

Steun bij Rouw

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

VPTZ NHN

VPTZ NHN zet vrijwilligers in bij mensen in de laatste levensfase. Door hun aanwezigheid ondersteunen zij de zieken en ook hun naasten.  

Gezin in Balans - NKL

Gezin In Balans helpt je tijdens en na detentie bij de zorg om je gezin en de band met je kinderen. Gevangenschap is ingrijpend voor het hele gezin. Een vrijwilliger helpt je daarmee om te gaan en begeleidt je ook nog na detentie als je dat wilt. Zo kun jij je leven met zelfvertrouwen opbouwen.

Humanitas Home-Start NKL

Heb je een jong gezin? En heb je wel eens behoefte aan opvoedingsondersteuning? Home-Start helpt je. Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar.

Humanitas Mamsclub Alkmaar

Ben je zwanger en wil je ervaringen delen, uitwisselen of andere informatie? Kom erbij! De Humanitas Mamsclub is op zoek naar jou!

Schoolwij:)s

Schoolwijs helpt ouders met kinderen op de basisschool. Hoe werkt het op school? Hoe weet ik wat de kinderen leren? Hoe kun je meedoen op school?

Spel aan huis

Vind je het ook belangrijk dat jouw kind met speelgoed leert spelen? Elke week kan een spelbegeleidster van Spel aan Huis bij jou thuis komen spelen. Op dezelfde dag en dezelfde tijd.