Wat we doen

Een Nieuwe Start

Een Nieuwe Start Vrijwilligers helpen (ex-)gedetineerden om terug te keren in de maatschappij. Zij bieden een luisterend oor en praktische ondersteuning aan gedetineerden in PI Heerhugowaard en mensen in Alkmaar die in aanraking zijn gekomen met politie, justitie of detentie.

Humanitas Maatjes NKL

Samen is het leuker! Wil je graag een maatje om samen mee op stap te gaan? Maar lukt het niet om contacten te leggen? Humanitas Maatjes zijn er voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Incidentele Hulp

De Incidentele Hulp staat voor jou klaar! Iedereen die tijdelijk en incidenteel steun nodig heeft op het gebied van zorg en welzijn kan hier terecht.

Telefooncirkel

Dankzij de Telefooncirkel weet er altijd iemand hoe het met je gaat. Zo sta je er nooit alleen voor.

Kindervakantieweken

De vrijwilligers van de Kindervakantieweken bieden kinderen een heerlijke vakantieweek. Als vakantie vieren er door omstandigheden niet in zit, kunnen kinderen van 6 tot 13 jaar tòch op vakantie.

VoorleesExpress Alkmaar

Een vrijwilliger van De VoorleesExpress helpt bij het voorlezen! Kinderen vinden voorlezen heerlijk en Nederlands leren gaat zo bijna vanzelf, ook voor jou, als je zelf de taal nog niet goed spreekt. Leuk en leerzaam!

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen èn te houden.

Steun bij Rouw

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

VPTZ NHN

VPTZ NHN zet vrijwilligers in bij mensen in de laatste levensfase. Door hun aanwezigheid ondersteunen zij de zieken en ook hun naasten.  

Gezin in Balans

Gezin In Balans De vrijwilligers ondersteunen gedetineerden in het ouder-zijn op afstand. Ook is er steun voor gezinnen waarvan een ouder tijdelijk afwezig is door detentie, met oog voor alle praktische en opvoedkundige problemen die dat thuis oplevert. 

Humanitas Home-Start NKL

Heb je een jong gezin? En heb je wel eens behoefte aan opvoedingsondersteuning? Home-Start helpt je. Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar.

Humanitas Mamsclub Alkmaar

Ben je zwanger en wil je ervaringen delen, uitwisselen of andere informatie? Kom erbij! De Humanitas Mamsclub is op zoek naar jou!

Schoolwij:)s

Schoolwijs helpt ouders met kinderen op de basisschool. Hoe werkt het op school? Hoe weet ik wat de kinderen leren? Hoe kun je meedoen op school?

Samen Ouder Worden

Ouder worden doen we samen

Spel aan Huis Langedijk

Heb je een gezin met opgroeiende kinderen? En behoefte aan opvoedingsondersteuning?  Home-Start helpt. Een vrijwilliger komt elke week bij je langs, luistert en geeft praktische tips.