Noord-Kennemerland

Wat we doen

Een Nieuwe Start

Een Nieuwe Start biedt hulp aan ex-gedetineerden na hun detentie. Vrijwilligers helpen ex-gedetineerden om terug te keren in de maatschappij.

Humanitas Maatjes NKL

Wil jij meer contacten met mensen? Met een maatje ga je gezellig op stap. Het geeft je zelfvertrouwen!

Incidentele Hulp

Iedereen die tijdelijk en incidenteel steun nodig heeft op het gebied van zorg en welzijn.

Telefooncirkel

Dankzij de Telefooncirkel weet er altijd iemand hoe het met je gaat. Zo sta je er nooit alleen voor.

Kindervakantieweken

De vrijwilligers van de Kindervakantieweken bieden kinderen een heerlijke vakantieweek. Als vakantie vieren er door omstandigheden niet in zit, kunnen kinderen van 6 tot 13 jaar tòch op vakantie.

Voorlezen Alkmaar

Een vrijwilliger leest in jouw aanwezigheid bij jou thuis Nederlandse boekjes voor aan je kinderen. Kinderen vinden voorlezen heerlijk en Nederlands leren gaat zo bijna vanzelf, ook voor jou, als je zelf de taal nog niet goed spreekt. Leuk en leerzaam!

Home-Start

Heb je een jong gezin? En heb je wel eens behoefte aan opvoedingsondersteuning? Home-Start helpt je. Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar.

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen èn te houden.

Steun bij Rouw

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

VPTZ NHN

VPTZ NHN zet vrijwilligers in bij mensen in de laatste levensfase. Door hun aanwezigheid ondersteunen zij de zieken en ook hun naasten.  

Gezin in Balans - NKL

Gezin In Balans helpt je tijdens en na detentie bij de zorg om je gezin en de band met je kinderen.  Gevangenschap is ingrijpend voor het hele gezin. Een vrijwilliger helpt je daarmee om te gaan en begeleidt je ook nog na detentie als je dat wilt. Zo kun jij je leven met zelfvertrouwen opbouw...