Noord-Kennemerland

Wat we doen

Een Nieuwe Start

Een Nieuwe Start biedt hulp aan ex-gedetineerden na hun detentie. Vrijwilligers helpen ex-gedetineerden om terug te keren in de maatschappij.

Autisme - Maatjes

Een vrijwilliger kan je helpen meer zelfredzaam te worden. Vrijwilligers doen dit door gezamenlijk activiteiten te ondernemen.

Vergeetachtige mensen

Mensen van alle leeftijden met een vorm van Dementie kunnen gebruik maken van een vrijwilliger.

Humanitas Maatjes NKL

Iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken... Samen met een vrijwillig maatje is het leuker!

Incidentele Hulp

Iedereen die tijdelijk en incidenteel steun nodig heeft op het gebied van zorg en welzijn.

Ouderen - Maatjes

Wat is oud? Iedereen die ouder is, kan gebruik maken van een vrijwilliger. Huisbezoek om het isolement te doorbreken, eenzaamheid beperken door de inzet van vrijwilligers op regelmatige basis.

Mantelzorg - Maatjes

Mantelzorgers zorgen langdurig en intensief voor hun partner, ouder, kind of vriend. Om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken, zijn er regionaal en landelijk diverse vormen van steun aan mantelzorgers.

Maatjes GGZ

Alles om jou het plezier in contact en vriendschap met anderen terug te geven. Psychische klachten kunnen je onzeker of eenzaam maken. De vrijwillige maatjes GGZ helpen dat te doorbreken.

Taalmaatjes Alkmaar

Ben je nieuw in Nederland? Een vrijwillig Taalmaatje steunt je graag. Je krijgt een vast taalmaatje met wie je kunt praten, tv kijken, wandelen; wat je wilt. Ondertussen oefen je spelenderwijs je Nederlands. Hoe beter je de taal spreekt hoe beter je jezelf kunt redden.

Telefooncirkel

Dankzij de Telefooncirkel weet er altijd iemand hoe het met je gaat. Zo sta je er nooit alleen voor.

Kindervakantieweken

De vrijwilligers van de Kindervakantieweken bieden kinderen een heerlijke vakantieweek. Als vakantie vieren er door omstandigheden niet in zit, kunnen kinderen van 6 tot 13 jaar tòch op vakantie.

Voorlezen Alkmaar

Een voorleesvrijwilliger leest in jouw aanwezigheid bij je thuis voor aan je kinderen. Kinderen vinden voorlezen heerlijk en Nederlands leren gaat zo spelenderwijs, ook voor jou zelf als je zelf de taal nog niet goed machtig bent. Leuk en leerzaam!

Voorlezen NK basisschool

Een voorleesvrijwilliger leest in jouw aanwezigheid bij je thuis voor aan je kinderen. Als je thuis 2 talen spreekt kan de woordenschat van je kind in het Nederlands soms te weinig zijn. Samen lezen en voorlezen is voor je kind èn voor jou leuk en leerzaam!

Home-Start

Heb je een jong gezin? En heb je wel eens behoefte aan opvoedingsondersteuning? Home-Start helpt je. Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar.

Home-Start+ Heerhugowaard

Elk gezin kent lastige tijden. Home-Start+ kan zorgen voor opvoedingsondersteuning. Een luisterend oor en een steuntje in de rug bij het opvoeden doen wonderen. Een vrijwilliger geeft tips en wijst op voorzieningen en regelingen. Voor gezinnen met kinderen van 7 jaar en ouder.

Home-Start

Home-Start Hoe opvoeden weer leuk kan worden

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen èn te houden.

Lotgenotengroep Steun bij Rouw

Hoe verwerk je iets ingrijpends als het overlijden van een dierbare? Lotgenotengroep Rouw steunt je. Juíst als je even niet weet hoe je verder moet. In zes vertrouwelijke en veilige ontmoetingen geven lotgenoten elkaar hulp bij rouwverwerking. Samen kom je verder, dankzij herkenning en erkenning.

Steun bij Rouw

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

VPTZ Ontschotten

Mensen in de laatste levensfase kunnen gebruik maken van een vrijwilliger. Ook als je in een GZ-, GGZ- of VVT-instelling woont, is het mogelijk om in je eigen omgeving thuis te sterven.

VPTZ NHN

VPTZ NHN zet vrijwilligers in bij mensen in de laatste levensfase. Door hun aanwezigheid ondersteunen zij de zieken en ook hun naasten.  

Voorlezen AZC Alkmaar

AZC Alkmaar voorlezen