Gezin in Balans: steun voor gezinnen met ouders in de gevangenis

De goed getrainde vrijwilligers van Gezin in Balans zijn er voor ouders in detentie en hun gezin.

Gezin in Balans - PI Heerhugowaard + Alkmaar

Vaders die vastzitten in PI Heerhugowaard krijgen ondersteuning in het ouder-zijn op afstand. Veel gedetineerde ouders maken zich zorgen over hoe de kinderen achterblijven, hoe ze contact kunnen onderhouden, hoe ze kunnen uitleggen in welke situatie ze zijn beland en hoe ze moeten omgaan met bezoekmomenten. Vrijwilligers coachen de vaders in detentie in hun opvoedrol en begeleiden het contact met de kinderen, bijvoorbeeld tijdens de maandelijkse vader-kinddagen in PI Heerhugowaard.

 

Ook gezinnen in Alkmaar waarvan een ouder in detentie verblijft, kunnen ondersteuning van een vrijwilliger van Gezin in Balans krijgen. Wanneer een ouder tijdelijk afwezig is, komt er veel druk op de achterblijvende opvoeder te liggen. Zeker wanneer het gaat om detentie en soms ingewikkelde vragen of opstandig gedrag van kinderen kan een vrijwillige coach het gezin ondersteunen en adviseren.  

  

Aanmelden en dan?

Nadat je je hebt aangemeld nemen we vrijblijvend, zo snel mogelijk contact met je op. We informeren je dan verder over de mogelijkheden die er voor jou zijn. Aanmelden kan via de onderstaande knop.

Vrijwilliger worden?

We zoeken altijd nieuwe vrijwilligers. Klik hier voor de actuele vacatures. Aanmelden kan via de onderstaande knop!

Dit project is actief in de gemeenten Alkmaar en Heerhugowaard.