Noord-Kennemerland

Parkinson café

De Wijkplaats - Herenweg 14 – 1829 AG Oudorp/Alkmaar.

P-cafés zijn toegankelijk van 10.00 tot 11.30 uur: inloop vanaf 9.30 uur                                

De toegang en de koffie of thee zijn gratis.                                     

Het actuele programma is ook te zien op onze eigen website www.p-cafe.nl

 

Heeft u problemen met het vervoer? Meldt u zich bij ons, dan kijken wij of het mogelijk is om met iemand mee te rijden. Dit kan per e-mail: pa.hageman@planet.nl of telefonisch 072-5740042

 

12 september 2017: officiële heropening van het P- Café Alkmaar.

Hoewel wij op 9 mei 2017 al een bijeenkomst hier gehad hebben, willen wij wat aandacht geven aan onze verhuizing naar de Wijkplaats in Alkmaar/Oudorp. Hiertoe hebben wij uitgenodigd Carla Aalderink, directeur van de Parkinson vereniging en de wethouder van Alkmaar Anjo van de Ven. Beiden zullen een woordje doen ter gelegenheid van deze heropening. Na een korte pauze zal Carla aandacht vragen voor de Parkinson vereniging, wat zij voor u kan betekenen.

26 september 2017

Een workshop gegeven door Nienke Hulspas en Meriam Wijnker ergotherapeuten van Behandelzorg (Magentazorg) en aangesloten bij ParkinsonNet. Deze ochtend wordt onder meer gebruikt om u te laten uitproberen hoe bepaalde hulpmiddelen worden gebruikt. Wellicht dat u er nu of in de toekomst veel baat bij kunt hebben.

10 oktober 2017

Al vrij lang hebben wij geduld moeten hebben, maar op deze morgen hebben wij neuroloog Ania Winogrodzka van het Noord West Ziekenhuis te gast. Zij zal het in samenwerking met Koen Gilissen, Parkinson verpleegkundige, hebben over nieuwe ontwikkelingen rond de behandeling van de ziekte.  

Vanwege grote belangstelling verzoeken wij u zich hiervoor vooraf aan te willen melden.

14 november 2017

Vaak onbegrepen en weinig gewaardeerd: de mantelzorger. In deze workshop wordt uit de doeken gedaan wat een organisatie voor mantelzorg voor u kan betekenen. Deze workshop wordt gegeven in samenwerking met het Mantelzorgcentrum in Heiloo.

12 december 2017

Misschien wat vroeg, maar in kerstsfeer willen wij dit jaar feestelijk afsluiten. Zoals gewoonlijk met iets lekkers bij de koffie, een mooi gedicht en mooie muziek. Wij hebben Frida de Koning en Ton Mulders nog een keer bereid gevonden een aantal mooie liederen ten gehore te brengen.

Elk P- Café  eindigt met een P-loket: een mogelijkheid om persoonlijke vragen te stellen aan een deskundige van ParkinsonNet.

Het programma ziet eruit als volgt:

09.30 uur        inloop                             

10.00 uur       workshop 

11.00 uur        P-loket

11.30 uur        sluiting

LET OP Plaats van de bijeenkomst is De Wijkplaats, Herenweg 14,1829 AG  Alkmaar/Oudorp. Dit is gelegen bij het kerkje de Terp tegenover Lauwershof.

In verband met het feit dat wij meer kosten moeten maken, zal er m.i.v. september 2017 een entree van € 2, per persoon worden gevraagd. Dit zal in de pauze worden opgehaald.

Voor actuele informatie kunt u terecht op onze website www.p-cafe.nl.

Heeft  u problemen met vervoer? Meldt u zich bij ons, wij proberen iemand uit uw woonplaats te vinden waar u mee kunt rijden

U kunt hiervoor contact opnemen met Piet Hageman per mail:  pa.hageman@planet.nl of telefonisch 072-5740042.

Terug naar overzicht