Telefooncirkel: groter dan óóit!

De Telefooncirkel bestaat ruim 25 jaar.

In 2015 heeft Humanitas nieuw leven in de Telefooncirkel geblazen. Met succes, het aantal deelnemers is in twee jaar tijd verviervoudigd van 15 naar meer dan 60 deelnemers.

‘’Door aandacht te besteden aan de bekendheid van de Telefooncirkel is het aantal aanmeldingen sterk toegenomen.’’ Vertelt vrijwillig coördinator Richard Meijer. Mensen melden zich aan nadat ze getipt zijn door bijvoorbeeld hun huisarts of de thuiszorg. ‘’We verwachten eind dit jaar naar 75 deelnemers te groeien’’.

Elke ochtend iemand die vraagt hoe het met u gaat, dat is wat de bellers van de Telefooncirkel van Humanitas doen!  Iedere dag rond half negen ’s morgens belt de leider van de groep de eerste in de telefooncirkel. De eerste belt de tweede en dit gaat zo door totdat de laatste op de lijst de leider belt. Wanneer dit gebeurd is, is de cirkel rond. Mocht er tussendoor niet worden opgenomen en de cirkel wordt onderbroken,  dan wordt er actie ondernomen. De Telefooncirkel geeft de deelnemers een veilig gevoel, er wordt aan je gedacht!

Lijkt deelnemen aan de  Telefooncirkel van Humanitas Noord-Kennemerland iets voor u of voor iemand uit uw omgeving? Neem dan voor aanmelden of meer informatie contact op met Humanitas. Wanneer u bent aangemeld, volgt een persoonlijk gesprek om nader kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.  Telefoon: 072 540 18 00 of mail: telefooncirkel.nkl@humanitas.nl.

Terug naar overzicht