Home-Start

Moeder Halina is erg blij met de bezoekjes die ze wekelijks heeft ervaren met  Home-Start vrijwilliger Paula, en zegt daarover:

Home-Start

Moeder Halina is erg blij met de bezoekjes die ze wekelijks heeft ervaren met  Home-Start vrijwilliger Paula, en zegt daarover: Ik heb van de vrijwilliger geleerd om plezier te beleven tijdens de momenten dat zij bij ons gezin was. Ondanks alles wat er in mijn hoofd speelde leerde zij mij weer positief naar mijn kinderen te kijken, en van ze te genieten. Dat heb ik lange tijd niet gekund. Ik zag alleen maar hoe lastig ze waren, en voelde steeds maar de druk van alles wat nog moest gebeuren in mijn huishouden. Inmiddels kan ik die positieve momenten ook beleven als Paula er niet is, en daar ben ik heel blij mee!

Home-Start vrijwilliger Sascha is een luisterend oor geweest voor moeder Tessa, en heeft al coachend moeder geleerd meer oplossingsgericht te laten denken. Aanvankelijk maakte moeder zich veel zorgen om allerlei zaken die er speelden in haar gezin en op school. Ze kon hier erg in blijven hangen. Moeder geeft aan dat de tips van de vrijwilliger haar goed hebben geholpen om te leren hoe ze meer grip op de situatie kon krijgen. Maar ook dat er zaken zijn die je niet kunt veranderen en daarom beter kan parkeren of accepteren. Moeder vertelde dat ze het heel fijn vond om wekelijks met de vrijwilliger te kunnen kletsen over alles wat er speelde, en dat ze daar uitgebreid de tijd voor namen. Het heeft moeder Tessa meer zelfvertrouwen gegeven als mens en als moeder.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht