VoorleesExpress

Rosanne: “Wat leuk dat het liedje van de “Voorleestrom” er ook in het Tigrinya bij staat! Ik heb het eerst in het Nederlands laten horen (en zien, met filmpje, op mijn telefoon) en daarna in het Tigrinya (en beide nog een keer...). Heel leuk, vooral omdat beide talen een rol spelen in dit gezin, maar normaal van mijn kant uiteraard alleen maar Nederlands komt.

Daarna weer gezellig gelezen, en Loco gespeeld. Ik begrijp dat hij met zijn moeder dit ook samen gedaan hebben afgelopen week, leuk!”

Jelmer: “Het was deze week heel ontspannen, hij was vrolijk, voelde zich op z'n gemak. Ik had de spelletjes uitgeprint en meegenomen, dat was ook heel leuk. Het doeboek is niet geschikt voor hem, daar is hij (ook in doen en laten) nog wat jong voor, dus dat laat ik links liggen, we hebben geoefend met kleuren benoemen en vooral veel kletsen. Hij plakt wel graag z'n sticker(s) in het boek als we klaar zijn. Goed teken dat ik na het uur nog even moest blijven, het was niet de bedoeling dat ik m'n jas aan deed ;-).”

Astrid: Een heel gezellig bezoek, na even kletsen hebben we met z'n drieën een zoekboek gedaan en dat was een hit. Heel fijn dat moeder zo betrokken is!

Jorien: Gesprekje gehad over feesten, ze vierden op school juffendag en er was ook carnaval geweest. Over dat laatste konden de ouders hun ervaringen delen met mij. Het voorleesboek wat ik mee had genomen ging ook over carnaval. We speelden een kaartspelletje van haar, een soort "pesten" en daarna een lotto spel van mij, waarbij vader ook weer meedeed. We keken nog heel even in het doeboekje, stickers uitzoeken en opplakken als beloning vindt ze boeiender.

Afgesproken dat we de volgende keer gaan inschrijven en wegwijs maken in de bibliotheek.

Terug naar het nieuwsoverzicht