Kerstkaarten voor PI Heerhugowaard!

In de week voor kerst gaan er ruim twintig kerstkaarten richting De Penitentiaire Inrichting (PI) Heerhugowaard. Geschreven door de vrijwilligers van de detentie-projecten Een Nieuwe Start en Gezin in Balans, aan de gedetineerden die binnen deze projecten door Humanitas Noord-Kennemerland worden ondersteund.

Met de feestdagen in aantocht, breekt voor veel gedetineerden in PI Heerhugowaard een moeilijke tijd aan. Waar de komende weken voor velen van ons in het teken staan van gezelligheid met vrienden en familie, worden de gedetineerden extra geconfronteerd met het gemis van hun naasten. Ook vallen rond de feestdagen veel activiteiten in de PI stil en neemt het aantal bezoekjes af.

Ruim twintig mannen die gedetineerd zijn in PI Heerhugowaard worden op dit moment op een of andere manier door Humanitas ondersteund. Ongeveer eenzelfde aantal vrijwilligers is op dit moment bij Humanitas Een Nieuwe Start en Gezin in Balans aangesloten omdat ze iets willen betekenen voor mensen in detentie. Wat zou het leuk zijn als al die vrijwilligers een kerstkaartje sturen aan een gedetineerde!

Flink wat vrijwilligers meldden zich na deze oproep aan, omdat ze tussen het schrijven van de jaarlijkse kerstkaarten door wel even tijd wilden maken om er eentje (of twee, of drie, of vier) te schrijven voor een gedetineerde. Sommige vrijwilligers stuurden zelfs vijf kaarten naar de PI.

Uiteindelijk is het dankzij de inzet van onze topvrijwilligers gelukt om alle gedetineerden die op dit moment in ons bestand zitten, een warme kerstgroet te kunnen zenden in deze donkere dagen!

Terug naar het nieuwsoverzicht