Onderscheiding voor coördinator Ria

Onze coördinator Ria Vink van het project Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) werd woensdag 11 april door burgemeester Piet Bruinooge verrast met een Gouden ere-Insigne van de stad Alkmaar, o.a. vanwege haar jarenlange inzet voor Café Doodgewoon.

Ria was in 2007 één van de initiatiefnemers en met haar enorme enthousiasme en creativiteit heeft zij het Café gemaakt tot wat het nu is: dé informele ontmoetingsplek voor vrijwilligers, mantelzorgers en professionals in de palliatieve zorg.

Ria staat voor warme en betrokken zorg: mét de ander zijn. Deze onderscheiding heeft haar enorm verrast. Wat een eer om zo’n bijzondere plek binnen Alkmaar te krijgen! Dit, samen met de enorme opkomst, geeft veel energie om door te gaan met werk wat nooit “gewoon” wordt.

Burgemeester Bruinooge speldt ere-insigne op bij Ria

10 jaar Café Doodgewoon

Het Café vierde woensdag de 100e editie en het 10-jarig jubileum. Elke tweede woensdag van de maand is dit de plek om met elkaar in een ontspannen sfeer kennis uit te wisselen, op zoek te gaan naar samenwerking en open te staan voor nieuwe ideeën rondom palliatieve zorg. Het Café is een begrip in Alkmaar en heeft ook landelijke navolging gekregen.

Samen met de werkgroep, die bestaat uit Gloria Tijm, Mary Guis, Diana Hazelaar, Maria Luyckx, Mariëtte Baten, Marie-José Jong en beschermvrouwe Elly Bruinooge, zorgt Ria voor een afwisselend programma waarin gastsprekers steeds op andere wijze stilstaan bij een betekenisvol levenseinde. Deze 100e bijeenkomst werd, na lovende woorden van Elly en Piet Bruinooge en het uitreiken van een cheque van €1.000,- namens het Victoriefonds, afgesloten met de theatervoorstelling ‘Van de Hoop een Deugd maken”.

Terug naar het nieuwsoverzicht