Stemronde Oranje Fonds afgesloten

Kans op Appeltje van Oranje voor Home-Start! Zoals in het vorige nieuwsbericht al te lezen viel is Home-Start genomineerd voor het Appeltje van Oranje. De stemronde is gesloten en Home-Start is met 3512 stemmen op de vierde plaatst geĆ«indigd. Van de 40 deelnemers! Bedankt voor het stemmen!

Home-Start Nederland is met 3512 stemmen geƫindigd in de race om het Appeltje van Oranje voor vrijwilligerswerk. Home-Start vrijwilligers die zelf ook opvoedervaring hebben, bieden ouders met vragen over de opvoeding van hun opgroeiende kinderen, een luisterend oor en steuntje in de rug, al vijfentwintig jaar. Eenzaamheid en sociaal isolement binnen gezinnen worden ermee doorbroken. Home-Start vormt met dit vrijwilligerswerk een belangrijke preventieve schakel in de participatiesamenleving. Want het blijkt dat ouders hun gezin weer op de rit krijgen, waarmee een beroep op formele hulpverlening wordt voorkomen. Jaarlijks ondersteunen Home-Start vrijwilligers meer dan drieduizend gezinnen met zevenduizend kinderen. Een Appeltje van Oranje zou een kroon zijn op hun werk.

Wat is het vervolg?

Met het aantal behaalde stemmen heeft Home-Start 10 punten verdiend. Het hoogste aantal punten dat je kunt krijgen. Deze 10 punten neemt Home-Start mee naar de landelijke finaledag op 24 januari. Op deze landelijke finaledag geven Gerda Groen en Hester Siegers een pitch over Home-Start. Met deze pitch kunnen zij punten voor Home-Start verdienen. Deze worden opgeteld bij de 10 punten die al binnen zijn!

De 10 projecten met de meeste punten zullen in februari worden bezocht. Drie hiervan krijgen een Appeltje van Oranje!

Terug naar het nieuwsoverzicht