Bezoek nachtopvang dnoDoen

Op vrijdag 25 januari kreeg een clubje vrijwilligers van Thuisadministratie en Detentie een rondleiding bij de nachtopvang dnoDoen aan de Jan de Heemstraat in Alkmaar.  

dnoDoen is de organisatie die in Alkmaar, Den Helder en Hoorn de nachtopvang voor dak- en thuislozen verzorgt. Daarnaast bieden ze ook in bredere zin ondersteuning, begeleiding en opvang voor kwetsbare groepen uit de regio. De Centrale Voordeur van dnoDoen in Alkmaar is bijvoorbeeld de plek waar daklozen een postadres kunnen aanvragen om vervolgens allerlei andere zaken zoals een DigiD, uitkering en toeslagen mee te kunnen regelen. Kortom: een belangrijk adres voor onze doelgroep en een belangrijke partner voor Humanitas Noord-Kennemerland.

 

Kathelijne Beurskens is bij dnoDoen trajectbegeleider zwerfjongeren en betrokken bij het initiatief Housing First dat Alkmaarse daklozen naar een eigen zogenoemde ‘verdienwoning’ begeleidt. Ze gaf ons een inspirerende uitleg over het werk van dnoDoen en een enthousiaste rondleiding door het pand van de nachtopvang.

 

Ook heeft er weer een nieuwe Basistraining voor nieuwe ENS (Een Nieuwe Start) -vrijwilligers plaatsgevonden. Dinsdagavond 15 januari was de eerste bijeenkomst en dinsdagavond 29 januari de tweede. De groep bestond uit zes nieuwe vrijwilligers, die na de training met veel enthousiasme aan de slag zijn gegaan. Vrijwilligers van Een Nieuwe Start worden ingezet als bezoekmaatje in PI Heerhugowaard, als sociaal maatje voor mensen die na detentie terugkeren in Alkmaar, als praktische coach voor gedetineerden in PI Heerhugowaard en als coach voor ex-gedetineerden in Alkmaar die hun leven na detentie weer op de rit proberen te krijgen.

 

Spreekt dit ook jou aan, meld je dan aan als vrijwilliger via ons digitale aanmeldformulier.

Terug naar het nieuwsoverzicht