Veel gestelde vragen

  • Ben ik een bijdrage verschuldigd? Of moet ik lid worden van Humanitas?

Nee, voor de inzet van een vrijwilliger ben je niets verschuldigd!

Je hóeft geen lid te worden, maar het màg wel!

Voor 35 euro per jaar steun je ons en ontvang je eenmaal per jaar ons blad vol informatie over het vrijwilligerswerk. Ook kun je meedenken over onze activiteiten en heb je inspraak bij de Algemene Ledenvergadering. Klik hier voor meer informatie.

  • Hoe werkt een aanmelding?

Aanmelden kan via de formulieren die hier te vinden zijn. Nadat je je hebt aangemeld neemt een projectcoördinator contact met je op. Dit eerste contact is altijd vrijblijvend. Wanneer blijkt dat een project voor jou geschikt is volgt er een intakegesprek met de coördinator. Als de vraag passend is binnen het bepaalde project volgt er een koppelingsgesprek met een vrijwilliger en kun je samen aan de slag.

  • Hoe lang duurt het voordat ik een vrijwilliger heb?

We willen graag dat je een geschikte vrijwilligers krijgt: iemand die gemotiveerd is en de training gevolgd heeft. Dan kan er enige tijd overheen gaan voordat we hem/haar hebben gevonden. Is het te voorzien dat het een paar weken gaat duren, dan nemen we altijd contact met je op.

  • Hoe kan ik vrijwilliger bij Humanitas worden?

Heel eenvoudig: je belt ons op, je mailt ons of meld je hier direct aan. Een van de coördinatoren licht je in over de verschillende mogelijkheden of klik hier voor meer informatie. Jij geeft aan hoeveel tijd je wilt investeren.

  • Kan ik een mantelzorger aanvragen?

Nee, een mantelzorger is iemand uit je directe omgeving die - meestal onbetaald - voor je zorgt: een partner, ouder, kind of goede vriend. Je kunt wel een vrijwilliger aanvragen. Vrijwilligers melden zich aan bij de organisatie Humanitas en geven aan hoeveel tijd zij beschikbaar zijn voor het vrijwilligers werk.