Bezoekmaatjes en coaches gezocht voor gedetineerden

Bezoekmaatjes en coaches gezocht voor gedetineerden in PI Heerhugowaard 

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger op regelmatige basis een gedetineerde in PI Heerhugowaard te bezoeken? Het Humanitas-project Een Nieuwe Start zoekt bezoekmaatjes en praktische coaches die iets willen betekenen voor mensen in detentie. 

Bezoekmaatjes gaan op bezoek bij lang- en levenslanggestraften, en bieden vooral een luisterend oor. Je bent een onafhankelijk vertrouwenspersoon, waarbij de gedetineerde zijn hart kan luchten, of waarmee hij juist kan kletsen over het leven ‘buiten de poort’ om de detentie-setting even te vergeten. 

Als praktische coach ondersteun je juist een gedetineerde die binnenkort vrijkomt. Je denkt mee bij vragen over wonen, werken, schulden, zorg en contact met instanties. En bereidt de deelnemer voor op het leven buiten. 

Als vrijwilliger bij Een Nieuwe Start krijg je goede scholing en persoonlijke begeleiding. Reiskosten worden vergoed. 

Interesse? Mail voor meer informatie naar coördinator Jeannette Suriel: j.suriel@humanitas.nl

Maatjes en coaches gezocht voor Alkmaarders met politie/justitie/detentie-verleden 

Lijkt het je leuk om als sociaal maatje of praktische coach een ex-gedetineerde in Alkmaar te ondersteunen? Om hem of haar te helpen zijn of haar leven weer op de rails te krijgen? Dan zit je goed bij het Humanitas-project Een Nieuwe Start. 

Na detentie is het vaak lastig je draai weer te vinden in de maatschappij, je verhaal kwijt te kunnen en nieuwe sociale contacten op te bouwen. Als sociaal maatje bied je vooral een luisterend oor en gezellig contact. Een kop koffie drinken, een wandeling maken of samen naar een museum, het kan nét dat steuntje in de rug zijn dat iemand nodig heeft om succesvol te re-integreren. 

Praktische coaches begeleiden mensen in Alkmaar die in aanraking zijn gekomen met politie, justitie of detentie met regel-zaken. Ze denken bijvoorbeeld mee over huisvesting, het vinden van werk of dagbesteding, het aanpakken van schulden en ondersteunen in contact met instanties en reclassering. Als coach spreek je regelmatig af met je deelnemer en fungeer je als vangnet en rolmodel. 

Detentie doet veel met een mens en het is fijn als er daarna iemand is die naar je luistert en met je meedenkt. Want iedereen verdient een nieuwe start. 

Als vrijwilliger bij Een Nieuwe Start krijg je goede scholing en persoonlijke begeleiding. Reiskosten worden vergoed.  

Interesse? Mail voor meer informatie naar coördinator Jeannette Suriel:j.suriel@humanitas.nl

 

 

 

Terug naar overzicht