Aanspreekpunt VoorleesExpress

Humanitas Noord-Kennemerland is op zoek naar aanspreekpunten voor de VoorleesExpress in Alkmaar.

Wat is de VoorleesExpress?

De VoorleesExpress is gericht op kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Het gaat om kinderen die nog niet goed Nederlands spreken. Soms omdat de taal nieuw voor ze is, en soms omdat ze gewoon nog weinig Nederlands hebben gesproken. Vrijwilligers lezen hen voor uit kinderboeken, zo leren ze op een speelse manier meer woordjes. Hierdoor kunnen ze zich in hun omgeving en op school beter redden.

Het voorlezen gebeurt bij de kinderen thuis. Dat is voor hen gezellig en vertrouwd en de ouders leren spelenderwijs met hun kind mee. Het is de bedoeling dat zij het voorlezen uiteindelijk overnemen.

Jouw taken en werkzaamheden:

Als aanspreekpunt bij de VoorleesExpress ben je actief in Alkmaar, hieronder valt ook het buitengebied van Alkmaar. Je bent de eerste met wie voorleesvrijwilligers contact opnemen wanneer ze bijvoorbeeld vragen hebben of hun ervaringen willen delen.

Je begeleidt minimaal 5 voorleesvrijwilligers en voorleesgezinnen gedurende een half jaar. Naast het onderhouden van telefonisch contact met de voorleesvrijwilligers, ga je ook een paar keer mee naar het gezin. Samen bespreek je dan hoe de bezoeken gaan. Je bent ongeveer 4 uur per week bezig en de uren zijn flexibel in te delen.

Wie zoeken wij?

We zoeken een flexibel iemand met organisatorische vaardigheden en interesse in mensen. Iemand die goed kan luisteren en kan doorvragen, mensen goed kan inschatten, kan enthousiasmeren en kan binden. Maar ook iemand die problemen van zich af kan zetten en die goed kan omgaan met de grenzen tussen vrijwilligerswerk en professionele hulpverlening.

Vrijwilliger zijn bij Humanitas brengt jou:

Als aanspreekpunt draag je bij aan het vergroten van kansen voor kinderen en heb je contact met verschillende gezinnen en vrijwilligers.  

 Je kunt gebruik maken van het online trainingsaanbod van Humanitas en (thema-)bijeenkomsten en workshops bijwonen om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen. Humanitas heeft voor haar vrijwilligers een WA-verzekering en een reiskostenvergoeding.

Meld je aan!

Heb je vragen of interesse om als aanspreekpunt aan de slag te gaan? Dan kan je terecht bij Saliema Ishak. In een persoonlijk gesprek wordt de activiteit verder toegelicht en kijken we of het bij je past.

 Bel ons kantoor op 072 540 18 00.

 Stuur je motivatie met eventueel CV naar kantoor.nkl@humanitas.nl  

 

Terug naar overzicht