Vrijwilliger Home-Start

Ben jij die vrijwilliger met opvoedervaring?

Je eigen ervaring met opvoeden kan heel waardevol zijn voor andere gezinnen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
 

Vrijwilligers van Home-Start bieden op vriendschappelijke basis steun en praktische hulp aan gezinnen met kinderen met kinderen van 0-18 jaar. Je komt als vrijwilliger gedurende een jaar wekelijks een dagdeel bij een gezin. Je bent een luisterend oor, vraagbaak en vertrouwenspersoon voor de ouders. Soms speel je (samen met ouder en kinderen) een spelletje, ga je fietsen of voetballen. En de andere keer lees je voor of help je met huiswerk. Door jouw aanwezigheid haal je de druk van de ketel.

Veel gezinnen die zich aanmelden ervaren weinig steun uit hun eigen netwerk en vinden het heel waardevol als er iemand voor hen langs komt. Samen kan ook gekeken worden hoe het eigen netwerk versterkt kan worden. De vraag van het gezin is leidend. Het doel is dat het zelfvertrouwen en de draagkracht van het gezin groeit, zodat de ondersteuning na ongeveer een jaar weer afgebouwd kan worden.

Vrijwilliger zijn bij Home-Start is sociaal, dankbaar en verantwoordelijk werk. Naast waardering krijg je ondersteuning in de vorm van een training van zes dagdelen, intervisie, themabijeenkomsten en professionele begeleiding.

Heb jij opvoedervaring, kun je goed luisteren, heb je belangstelling voor anderen en zou je een gezin (weer) op weg willen helpen?

Wil je meer weten over Home-Start? Klik hier of neem contact op met Humanitas Noord-Kennemerland via 072- 540 1800 of mail naar kantoor.nkl@humanitas.nl.

Of meld je direct aan via de onderstaande knop!


Terug naar overzicht