MentorMaatjes Noord-Limburg

Zit je op school en heb je behoefte aan ondersteuning? Humanitas MentorMaatjes helpen. Zij hebben aandacht voor jou en geven je zelfvertrouwen. Want je kunt vaak meer dan je denkt.

Een maatje is iemand aan wie je van alles kunt vragen. Ook als het even niet zo lekker loopt. Hij of zij helpt jou enkele uren per week op school. Geeft je plezier in het leren en stimuleert je zelfvertrouwen, want je kunt vaak meer dan je denkt. Als jij en je ouders dat willen, legt de school hiervoor het contact met Humanitas. Het gaat om jonge vrijwilligers, studerend of werkend. Zij geven begeleiding in het basis-, voortgezet en beroepsonderwijs, meestal voor de duur van één schooljaar.

Niet iedereen heeft vrienden, of oudere broers en zussen aan wie ze van alles kunnen vragen. En wie helpt je dan op weg, vooral als het soms even niet zo lekker gaat op school, of thuis? Humanitas MentorMaatjes zijn jonge vrijwilligers die in wekelijkse één-op-één gesprekken van gemiddeld een uur met jou optrekken. Zij hebben aandacht voor je, helpen je bij je huiswerk en bij andere problemen waar je misschien mee rondloopt.

Humanitas MentorMaatjes is een zogenoemd school-based project. Dit betekent dat de aanvragen voor begeleiding van leerlingen via school verlopen. De MentorMaatjes begeleiden de leerlingen ook óp school. Meestal duurt de begeleiding één schooljaar. Als jij en je ouders dat willen, legt de school hiervoor het contact met Humanitas.

De MentorMaatjes geven begeleiding bij:

•           basisonderwijs

•           voortgezet onderwijs

•           beroepsonderwijs


Meer weten?
Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Dat kan bij de afdeling in jouw regio.