Noord-Limburg

Nieuwe vrijwilligers BOR

Afgelopen weken zijn tien nieuwe vrijwilligers uit Noord en Midden-Limburg druk bezig geweest met een cursus voor de Begeleide Omgangsregeling (BOR) van Humanitas Noord-Limburg.

In deze cursus hebben de vrijwilligers geleerd hoe ze gescheiden ouders helpen bij het afspreken én nakomen van een omgangsregeling, ook bij spanningen. Het doel is om te werken aan een positieve, ontspannen sfeer, waarin kind en ouders zich vrij en ontspannen voelen bij elkaar. Want ieder kind heeft het recht op omgang met beide ouders.

BOR staat onder leiding van een professional en werkt uitsluitend met geschoolde vrijwilligers. De groep enthousiaste vrijwilligers die woensdag 22 juni de cursus af heeft gesloten, is klaar om gekoppeld te worden aan ouders die hulp nodig hebben bij de omgang met hun kind na de scheiding. Humanitas Noord-Limburg heeft hiervoor sinds kort ook een speciaal kindvriendelijke speelruimte in Venlo tot haar beschikking, indien nodig.

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Hulp is gratis en altijd in de buurt; er zijn ruim tachtig afdelingen door het hele land en Humanitas is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Humanitas Noord-Limburg is actief in Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray.

Links voor op de foto zit coördinator Leo Heldens tussen de enthousiaste nieuwe vrijwilligers.

De cursisten krijgen uitleg van een kinderrechter tijdens de laatste dag van de cursus.

Terug naar het nieuwsoverzicht