Noord-Limburg

Op zoek naar MentorMaatjes

Op zoek naar………jou!

Zo bij de aanvang van het nieuwe schooljaar zijn er leerlingen waar ouders en leerkrachten zich zorgen om maken. Leerlingen die de overgang maken naar het voorgezet onderwijs komen in een nieuwe omgeving terecht met veel nieuwe gezichten, en een hoop veranderingen in het schoolsysteem. Of misschien gaat het om die leerling die een zware tijd doormaakt of achter de rug heeft door bijvoorbeeld een scheiding, een (onverwacht) overlijden, pesten of omdat de leerling weinig zelfvertrouwen heeft. 

In ieder geval een steuntje in de rug kan helpend zijn en daarom zijn we voor dit nieuwe project in Venlo op zoek naar MentorMaatjes.

Voor leerlingen in het basis- en middelbaar of voortgezet onderwijs


Als mentormaatje ondersteun je de leerling wekelijks met extra aandacht en ondersteuning op school. De begeleiding is er op gericht dat leerlingen hun plezier in school weer terug vinden. Bij opgroeiende tieners verandert er veel in korte tijd m.n. op persoonlijk vlak.  Je weet zelf vast nog hoe het was in je pubertijd. Als mentormaatje kun je ér zijn voor de leerling  en zet je tijdens de begeleiding in op het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het versterken van de sociale vaardigheden, dat staat voorop; je werkt aan de agogische relatie. Het mentormaatje biedt niet alleen een luisterend oor bij problemen,  maar kan ook helpen bij het leren plannen, bezoekt samen met de leerling de open dag van de nieuwe school. En vooral, een mentormaatje brengt plezier, door ook samen iets leuks te gaan doen. De hulpvraag van de leerling staat voorop en je bekijkt samen met de leerling en de school hoe je hier invulling aan geeft.

Wat kun jij betekenen? Een mentormaatje is een jonge en gemotiveerde vrijwilliger en geen professionele hulpverlener. Het mentormaatje gaat naast de leerling staan en helpt de leerling om op eigen kracht weer verder te gaan. Als mentormaatje kun je ervaring op doen in de één op één relatie, het persoonlijk begeleiden en het samenwerken met andere professionals (bijv. een intern begeleider van de school, de leerkracht of een medewerker van de BSO/ kinderopvang). En wat wij heel graag zien…... is eigen initiatief; deel met ons wat jij graag zou willen leren en wij bekijken de mogelijkheden binnen MentorMaatjes. 

Wat kun je van ons verwachten?

  • Na aanmelding volgt er een kennismakingsgesprek.
  • een training (twee dagdelen). Na de training neemt een coördinator van Humanitas MentorMaatjes contact met je op, om je vervolgens te koppelen aan een leerling.
  • Tijdens het contact met je leerling is de coördinator tevens je persoonlijk begeleider.

Ben je enthousiast geworden en heb je interesse; meld je dan aan en kom maandag 21 november a.s. om 19:00 uur naar de info avond voor nieuwe vrijwilligers. Deze wordt gehouden bij Humanitas  aan de Heutzstraat 11 in Venlo.                                                                                                                                                                               

Je aanmelden kan via  mentormaatjes.noordlimburg@humanitas.nl

Kijk verder voor meer informatie op  www.humanitas.nl of op  www.facebook.com/mentormaatjes.

Graag tot ziens op maandag 21 november a.s.!                  

Terug naar het nieuwsoverzicht