oproep vrijwilligers 2019

                            

 

 

hart voor mensen……….

 

Jij hebt hart voor mensen? Je wilt mensen een steuntje geven om hun leven weer te kunnen en te mogen leven?

Je hebt hart voor mensen en je wilt gewoon doen wat je voelt dat je als mens moet doen. Je wilt er zijn voor jezelf en voor de mensen dicht om je heen. Je wilt er ook zijn voor anderen, voor mensen die tijdelijk een steuntje nodig hebben, die het even niet alleen kunnen. Je wilt dat iemand weer greep krijgt op haar of zijn leven.

Je vindt het fijn dat de kwaliteit van iemands leven zal toenemen, omdat jij er speciaal voor deze ene mens bent; deze ene mens die jou vertrouwt en haar of zijn weg weer vindt dankzij jouw steun.   

 

Een ander tijdelijk een steuntje geven? Hoe doen de ruim 150 vrijwilligers van Humanitas dit?

Er zijn mensen die om allerlei redenen hulp nodig hebben en tijdelijk door de vrijwilligers van Humanitas worden ondersteund om zelf uit hun problemen te komen. Het gaat dan om mensen die moeite hebben met het op orde krijgen van hun administratie en financiën (project Thuisadministratie); en ook om mensen die geen GGZ-behandeling meer nodig hebben en wel een steuntje kunnen gebruiken om het reguliere leven weer op te pakken (project Maatjes); en ook ondersteuning van moeders in detentie (project Detentie).  Ook ouders die in een (v)echtscheiding zijn en niet tot een omgangsregeling voor kinderen kunnen komen kunnen steun krijgen (project Begeleide OmgangsRegeling). En jongeren in het voortgezet onderwijs kunnen ook een steuntje in de rug krijgen, als dit nodig is (project Mentormaatjes voortgezet onderwijs).

 

Vrijwilliger worden? dat kan; ook bij Humanitas Noord-Limburg!

Als vrijwilliger bij Humanitas word je geschoold en getraind voor je aan de slag gaat. Je krijgt ook persoonlijke begeleiding van een coördinator. In de terugkombijeenkomsten kun je kennismaken met collega-vrijwilligers en ervaringen uitwisselen.

Vrijwilligers bij Humanitas krijgen een reiskostenvergoeding en er wordt een vrijwilligersverzekering voor je afgesloten.

Werken als vrijwilliger bij Humanitas levert je veel op: allereerst de voldoening dat je voor een ander iets kunt betekenen. Het vrijwilligerswerk draagt ook bij aan je eigen ontwikkeling; door de scholing en het werk dat je doet, leer je veel bij. Je ontmoet nieuwe mensen en soms kan vrijwilligerswerk een opstapje naar betaald werk zijn.

Als je belangstelling hebt om aan de slag te gaan bij Humanitas, mail dan naar noordlimburg@humanitas.nl of bel naar 077-3518158.

 

 

 

 

                                                                                                                     

 

 

 

                                                                                                                     

 

Terug naar het nieuwsoverzicht