Noord-Limburg

Zomaar een dag van een vrijwilliger

De dag van de nieuwjaarsborrel van Humanitas Noord-Limburg.

Ik begon de dag met het ontbijt en zette de TV op het journaal. Ik zag een item over een Amerikaanse vrouw van 102 jaar oud en nog dagelijks actief. Men vroeg haar hoe het kwam dat zij nog zo fit was en haar antwoord was:  'ik haal nog elke dag veel kracht uit het vrijwilligers werk wat ik doe, hoewel ik me wel eens 95 jaar voel!'

Daarna had ik een afspraak bij mijn controlerend arts (1x maal per jaar) en nadat ik te horen kreeg dat alles prima was, zei hij tegen mij:  'je staat geloof ik wel positief in het leven?' Waarop ik antwoorde dat ik probeerde alles positief te zien en mij niet mee laat slepen met de dingen die toch wel aan mij knagen. En als ik mij daarin wel zou laten meeslepen, ik hier nu niet zou zitten. 

Daar wilde hij natuurlijk meer van weten. Ik vertelde hem wat er toch wel in mij een heel belangrijke rol speelde, iets waarvan ik dacht dat ik daar alleen mee zat. Zijn antwoord was dat hij het herkende en hij met het zelfde dilemma zat. Dat was weer eens een duidelijk bewijs dat het prettig is als je een maatje hebt waar je mee kunt praten.

Daarna ging ik mijn collega-vrijwilliger ophalen om samen inkopen te gaan doen voor de nieuwjaarsborrel van de vrijwilligers van Humanitas die middag/avond. Wij kwamen bij de groothandel en daar werden we verrast met lekkere hapjes, bestaande uit zee producten waaronder kaviaar. Ik zeg tegen mijn collega-vrijwilliger dat de dag niet meer stuk kan. We beginnen met kaviaar en houden vanavond op met een lekker glas wijn en een gezellig samenzijn met meerdere vrijwilligers. Dit was zeer interessant en leerzaam. Tevens kwam ik in gesprek met een persoon die mijn hobby deelde en met mij Rolling-Stones-muziek avonden zou willen organiseren.

Al met al een geweldige dag waar ik veel voldoening uitgehaald heb.

Het is geweldig als ik hoor wat  vrijwilligers allemaal doen.

Terug naar het nieuwsoverzicht