Noord-Veluwe

Onze vrijwilligers willen je graag helpen

Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Begeleide Omgangsregeling (BOR) helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Duur: 3 tot 6 maanden.  (Actief alleen in Nijkerk)

Meer activiteiten van Humanitas Noord-Veluwe
Humanitas: Wat we doen

Humanitas Noord-Veluwe is actief in gemeenten: ElburgErmeloHarderwijkHattem,
NijkerkNunspeetOldebroek en Putten.

Onze missie
Humanitas Noord-Veluwe helpt mensen weer grip te krijgen op hun leven, ongeacht hun cultuur, geloof of levensbeschouwing. Wij… 

  • lopen een stukje op met iemand die er alleen voor staat

  • bieden een luisterend oor voor wie zich alleen voelt

  • leren iemand zijn eigen administratie weer op orde te brengen.

Zo krijgen mensen de regie weer terug over hun eigen leven. Alle activiteiten uitgevoerd door ervaren en deskundige vrijwilligers.

Humanitas: Thuisadministratie

Thuisadministratie

Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Lees meer

Humanitas: Ondersteunend Contact

Ondersteunend Contact

Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Lees meer

Humanitas: BOR Nijkerk

Humanitas BOR

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Begeleide Omgangsregeling (BOR)helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers houden geen dossier bij en treden als het goed gaat steeds wat verder terug. Duur: 3 tot 6 maanden

Lees meer

Humanitas: Steun bij Rouw

Steun Bij Rouw

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Lees meer

Humanitas: Financieel Café

Financieel Café

Sterker dan je denkt

Humanitas Noord-Veluwe is er voor iedereen die het even niet alleen redt. Onze hulp kost niks en is tijdelijk en gelijkwaardig. Onze vrijwilligers bieden praktische hulp, tips, vriendschap en gezelschap.

//www.youtube-nocookie.com/embed/fDJF0ByGcw4
11-4-2018 Get a Grip

Hoge verwachtingen heeft Bert Vermaas van een nieuw project: Get a Grip. De Noord-veluwe is geselecteerd voor de landelijke pilot. Lees meer

Aankondiging gespreksgroep

Lotgenotengespreksgroep  begint  6 november 2018

Geef je op voor de gespreksgroep  per mail: sbv.noord-veluwe@humanitas.nl

Of telefonisch: 06 11 28 15 00

Een lotgenotengespreksgroep komt onder begeleiding van twee vrijwilligers eenmaal in de veertien dagen acht keer bij elkaar.

Het meedoen aan een gespreksgroep is niet vrijblijvend. Doordat je met elkaar praat over onderwerpen die vaak heel persoonlijk en kwetsbaar zijn, is het belangrijk dat je je met elkaar vertrouwd gaat voelen en dat kan eigenlijk alleen maar als iedereen er elke keer is.

De thema’s voor de gespreksgroep worden samen met u gekozen: het gaat immers om uw zoektocht.

Download PDF: Brochure Welkom Vrijwilliger.pdf

Welkom Vrijwilliger

In deze brochure maak je kennis met de uitgangspunten van ons vrijwilligersbeleid. Je leest hoe we het vrijwilligerswerk zien, wat er van jullie wordt gevraagd en wat we allemaal te bieden hebben.

Lees meer