Onze vrijwilligers willen je graag helpen

Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Zoek je hulp bij het regelen van je geldzaken? De vrijwilligers van het programma Humanitas Get a Grip helpen jongeren tussen de 16 en 24 jaar bij geldzaken.

Meer activiteiten van Humanitas Noord-Veluwe
Humanitas: Wat we doen

Humanitas Noord-Veluwe is actief in gemeenten: ElburgErmeloHarderwijkHattem,
NijkerkNunspeetOldebroek en Putten.

Onze missie
Humanitas Noord-Veluwe helpt mensen weer grip te krijgen op hun leven, ongeacht hun cultuur, geloof of levensbeschouwing. Wij… 

  • lopen een stukje op met iemand die er alleen voor staat

  • bieden een luisterend oor voor wie zich alleen voelt

  • leren iemand zijn eigen administratie weer op orde te brengen.

Zo krijgen mensen de regie weer terug over hun eigen leven. Alle activiteiten uitgevoerd door ervaren en deskundige vrijwilligers.

Humanitas: Thuisadministratie

Thuisadministratie

Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Lees meer

Humanitas: Eenzaamheid

Eenzaamheid

Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Lees meer

Humanitas: Steun bij Rouw

Steun Bij Rouw

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Lees meer

Themadag Rouw & Verlies

Op 9 november 2019

Zoals elk jaar, organiseert Humanitas een Themadag Rouw voor wie persoonlijk een ingrijpend verlies ervaart.

Dit jaar zal de Vlaamse rouwtherapeut Johan Maes ons meenemen in zijn ruime ervaring met het begeleiden van rouwenden. Johan is onder meer rouwtherapeut en opleider van rouwbegeleiders en rouwtherapeuten. Hij is (co-)auteur van o.a. “Ze zeggen dat het overgaat”, “Balsem voor de ziel” en “Het DNA van rouw”. Johan zal met ons in zijn kenmerkende mooie, zachte, nauwkeurige taal een gesprek voeren over onze ervaringen, over gemis dat niet minder wordt, over hoe we een weg kunnen vinden om een betekenisvol leven te leiden mèt ons verlies.

Op 9 november 2019 bent u van harte welkom van 13.30 uur (inloop tot de start om 14.00 uur) tot ongeveer 17.00 uur in ‘De Zin’ in Harderwijk. U kunt zich nu al aanmelden via themadagrouw@gmail.com of onderstaand telefoonnummer. Wij vragen een kleine bijdrage in de kosten, van € 3,00 per persoon. Eventuele vragen over de Themadag kunt u stellen via 06- 11 28 15 00

Humanitas: Financieel Café

Financieel Café

Download PDF: Brochure Welkom Vrijwilliger.pdf

Welkom Vrijwilliger

In deze brochure maak je kennis met de uitgangspunten van ons vrijwilligersbeleid. Je leest hoe we het vrijwilligerswerk zien, wat er van jullie wordt gevraagd en wat we allemaal te bieden hebben.

Lees meer

Sterker dan je denkt

Humanitas Noord-Veluwe is er voor iedereen die het even niet alleen redt. Onze hulp kost niks en is tijdelijk en gelijkwaardig. Onze vrijwilligers bieden praktische hulp, tips, vriendschap en gezelschap.

//www.youtube-nocookie.com/embed/fDJF0ByGcw4
11-4-2018 Get a Grip

Hoge verwachtingen heeft Bert Vermaas van een nieuw project: Get a Grip. De Noord-veluwe is geselecteerd voor de landelijke pilot. Lees meer