Noord-Veluwe

Steun Bij Verlies

Rouwverwerking kost veel energie, en soms zit je er helemaal doorheen. Een vrijwilliger van Steun Bij Rouw helpt en toont begrip..

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij rouw reikt je graag de hand en bezoekt jou thuis.

Vaak is de vrijwilliger een lotgenoot; iemand die weet wat jij meemaakt en zich goed in jou kan verplaatsen. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt. Herkenning, erkenning en steun bieden immers troost. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en is opgeleid om je zo goed mogelijk bij te staan. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

Meer weten?

28 oktober 2017

Vooraankondiging Themadag Rouw

Op 28 oktober 2017 organiseert Humanitas Noord Veluwe een Themadag Rouw, bestemd voor iedereen die zelf een ingrijpend verlies ervaart van een dierbare.

Marinus van den Berg praat in de ochtend met ons over onze zoektocht in het landschap van afscheid en rouw.

Na de lunch praten de deelnemers samen verder, onder begeleiding van ervaren vrijwilligers.

De Themadag vindt plaats in Nunspeet, van 09.30 uur tot 15.00 uur, inclusief lunch.

De kosten zijn € 10,00 (maar de kosten mogen nooit een bezwaar zijn!).

Reserveer 28 oktober 2017!

Meer informatie vindt u hier

U bent van harte welkom om zich alvast aan te melden voor de Themadag, via het mailadres:  themadagrouw@gmail.com