Gemeente Harderwijk

Harderwijk is het middelpunt van en de grootste gemeente in onze uitgestrekte afdeling. Sommigen noemen het nog de stad van Eibert de Herder, de Don Quichot van de Zuiderzeewerken. Anderen hebben het liever overever de stad van Marinus van Dokkum. De jeugdhulp van bijna de hele Noord-Veluwe is hier geconcentreerd in Meerinzicht Sociaal. Wij zijn met onze consulent Bert Vermaas vertegenwoordigd in de stuurgroep schuldhulpverlening van de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk en Oldebroek. In Harderwijk werken we nauw samen met ZorgDat in het financieel café en met het jongerenwerk in Talenthouse. Recent zijn we hier gestart met een Rouwcafé. 

Thuisadministratie

Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Coördinator: Maartje Vonkeman  |  06 38 41 43 13  |  humanitas.mv.finance@gmail.com 

Get a grip

Zoek je hulp bij het regelen van je geldzaken? De vrijwilligers van het programma Humanitas Get a Grip helpen jongeren tussen de 16 en 24 jaar bij geldzaken.

Coördinator: Bert Vermaas  |  06 20 79 63 58  |  b.vermaas@humanitas.nl

Steun Bij Rouw

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Coördinator: Jane Broekhoven  |  06 11 28 15 00  | sbv.noord-veluwe@humanitas.nl 


Ondersteunend Contact

Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Coördinator: Bert Vermaas  |  06 20 79 63 58  |  b.vermaas@humanitas.nl

Zingeving Levensboek

Het maken van een levensboek is een zinvolle en aangename bezigheid. Laat uw persoonlijke geschiedenis niet verloren gaan en laat anderen van uw ervaringen leren. Bovendien kan het vastleggen van uw verhaal uzelf helpen bij de verwerking van gebeurtenissen.

Coördinator: Marian Stasse  |  0341 35 59 62  |  hum.stasse@gmail.com 

Financieel Café

Inwoners van Ermelo en Harderwijk kunnen vanaf heden terecht bij het Financieel Café!

Dinsdag 10.00 - 12.00 uur
Wijkontmoetingscentrum Stad - Houtkamp 33 - Harderwijk

Donderdag 10.00 - 12.00
Welzijn Ermelo - Raadhuisplein 10 - Ermelo

Lees meer

Vacatures

Wij zoeken:

ENTHOUSIASTE COACHES Thuisadministratie

Jij helpt mensen, die in financiële problemen zijn geraakt. Soms is het nodig om direct de handen uit de mouwen te steken en de juiste maatregelen te nemen. Maar meestal is het juist de kunst om mensen geleidelijk aan naar financiële zelfredzaamheid te coachen. Je hebt een goed oog voor de mogelijkheden en beperkingen van je deelnemer.

We vragen een goed MBO-niveau, inlevingsvermogen en geduld. Kennis van regelgeving en/ of schuldhulpverlening is makkelijk, maar geen absolute voorwaarde. Je krijgt namelijk een solide basis-training en vele mogelijkheden om je kennis te verdiepen.

Humanitas helpt mensen ongeacht cultuur, religie en levensbeschouwing. Onze kernwaarden zijn:

  • vraaggericht werken
  • samenleven op basis van gelijkwaardigheid
  • verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en de ander
  • regie behouden over je eigen leven

Reacties met een cv en een korte motivatie stuur je naar b.vermaas@humanitas.nl
Inlichtingen: 06-20796358