Drie-Dingen-Dag tegen eenzaamheid

Op vrijdag 23 september organiseert Humanitas een middag vol spannende workshops voor de inwoners van Ermelo en Harderwijk. Doet u mee?

In de week van de eenzaamheid organiseert Humanitas Harderwijk een middag vol energie, inspiratie en spel. Alleengaanden, alleen-voelenden en alle anderen, die hun sociale horizon willen verbreden zijn op vrijdagmiddag 23 september van harte welkom. In een flink tempo worden twee workshops afgewerkt (IKOS en Cultuurkust) en daar tussenin staat een bezoek aan het Stadsmuseum gepland. De middag eindigt met een uitblaasmoment op een plezierig Harderwijks terras.

Actieve start
We beginnen bij IKOS waar je kennismaakt met de kracht van beweging. “Een paar zweetdruppels zijn daarbij onvermijdelijk” zegt Humanitas-coördinator Bert Vermaas. “IKOS werkt heel anders dan fitness of andere trendy bewegingsprogramma’s: juist door samen te werken met gerichte fysieke inspanning, merk je hoeveel energie en plezier dat geeft. Ook zal je merken, dat die energie doorwerkt in je sociale leven. Kijk maar eens op www.ikwilverder.nl”.

Rust met Riezebos
Het tweede programma-onderdeel is het Stadsmuseum. Twee jaar geleden groeide dat van lelijk eendje uit tot zwaan. Iets wat ook gezegd kan worden van kunstenaar Peter Riezebos, die daar op dit moment exposeert. Deze geboren Harderwijker werd onverwacht een topwetenschapper en -vooral in China- een gevierd kunstenaar. Alleen al door die achtergrond is hij voor velen een bron van inspiratie.

Wat een drama
Het actieve deel van de Drie-Dingen-Dag wordt afgesloten met een drama-workshop bij Cultuurkust. “Hier gaan we met elkaar spelen”, zegt Vermaas. “Aan de hand van korte teksten en thema’s verkennen we de mogelijkheden van je stem, je gezichtsuitdrukking en de effecten van je beweging. Je zult merken dat toneel vooral iets is wat je samen doet. Dat toneel -net als het gewone leven- draait om de interactie tussen de spelers!”

Aanmelden
Meld je zo snel mogelijk aan via Noord-Veluwe@humanitas.nl: er is maar een beperkt aantal plaatsen en wie het eerst komt… De inschrijving sluit op 20 september. Leeftijdsindicatie: 20-70 jaar. Inlichtingen: 06 519 643 35. Zorg voor gemakkelijke kleding en schoeisel! Nadere informatie over o.a. aanvangstijden ontvang je na aanmelding. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen start de Drie-Dingen-Dag begint om 11. 30 of 13.00 uur. Het programma duurt ongeveer 3,5 uur. Iedere groep wordt begeleid door een vrijwilliger van Humanitas en na afloop wordt een leuk aandenken toegestuurd!

Terug naar het nieuwsoverzicht