Liesbeth Smit ontvangt 'Oldebroek voor Mekaar' beeldje

Op 28 januari ontving Liesbeth Smit, coördinator Thuisadministratie bij Humanitas Noord-Veluwe, een bijzondere prijs, een Oldebroek voor Mekaar-waarderingsbeeldje. De Koersgroep vond dat zij door haar overstijgende werkzaamheden voor in aanmerking kwam voor deze speciale prijs. Naast haar op de foto staat Karin Kreuger, coördinator bij de Nederlandse Patiënten Vereniging en eveneens winnares.

'Oldebroek voor Mekaar' staat voor samen werken aan een sterke en leefbare samenleving. Er zijn steeds meer initiatieven in de gemeenschap die typerend zijn voor deze nieuwe aanpak. Om waardering hiervoor te laten zien, is het idee ontstaan om inwoners die een onderscheidende en actieve bijdrage leveren of hebben geleverd te waarderen met een uniek Oldebroek voor Mekaar-waarderingsbeeldje.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn overhandigde de beide beeldjes. "De manier waarop jullie bezig zijn met mensen die ondersteuning kunnen gebruiken en met jullie vrijwilligers is echt Oldebroek voor Mekaar. Kern van jullie werkwijze is het in de eigen kracht zetten van de mensen. Samen op weg naar zelfredzaamheid."

De selectiecommissie zegt over Liesbeth Smit dat zij een bovengemiddelde extra bijdrage levert aan het zichtbaar maken van het platform informele ondersteuning (PIO). Ook binnen het platform is zij op zoek naar verbindingen waardoor het PIO in haar kracht gezet wordt.

Terug naar het nieuwsoverzicht