Start Financieel Café Ermelo en Harderwijk

De welzijnsorganisaties Zorgdat, Welzijn Ermelo en Humanitas Noord Veluwe starten een Financieel Café. Vanaf 10 maart kunnen mensen daar terecht met allerlei vragen over geldzaken. De drie partijen werken al geruime tijd nauw samen op het gebied van thuisadministratie. Zij hebben gezien dat er een behoefte bestaat aan laagdrempelige hulp voor mensen, die moeite hebben met hun inkomsten en uitgaven.

Actiegericht
Het Financieel Café wordt gerund door de vrijwilligers van Zorgdat, Welzijn Ermelo en Humanitas. Zij zijn hiervoor getraind en kunnen direct helpen bij het invullen van formulieren of het aanvragen van toeslagen en/of kwijtscheldingen. Ook helpen zij met het lezen van moeilijk te begrijpen brieven, die u soms krijgt van uitkerende instanties of de belastingdienst. Het Financieel Café is gericht op actie! Er zijn computers en telefoons aanwezig en als het nodig is, wordt er direct telefonisch contact gelegd of gemaild met de verantwoordelijke personen.

Schulden
Het Financieel Café is er voor iedereen, die moeite heeft met zijn/haar geldzaken. Voor sommigen zal één bezoek aan het café genoeg zijn. Voor anderen is het misschien wel handig om elke maand even binnen te lopen om de ontvangen post door te nemen of betalingen te doen via het internet. Ook mensen met schulden zijn van harte welkom. De medewerkers van het Financieel Café hebben daar ervaring mee en helpen hen op weg naar een oplossing. Een bijzonder café dus, waar hulp en koffie gratis zijn!

Openingstijden
Ermelo: iedere donderdagochtend van 9.30-11.30 in Plaza, Raadhuisplein 8, vanaf 10 maart
Harderwijk: iedere dinsdagochtend van 9.30-11.30 in Wijkontmoetingscentrum Stad, Houtkamp 33, vanaf 15 maart.

Meenemen: uw burgerservicenummer en uw DigIDcodes.

Inwoners van Ermelo mogen ook naar het Financieel Café in Harderwijk gaan en omgekeerd zijn inwoners van Harderwijk ook welkom in Ermelo.

Terug naar het nieuwsoverzicht