Vriendschappelijk Huisbezoek

Wil jij wel eens vriendschappelijk thuis met iemand praten? Met vrijwilligers van Vriendschappelijk Huisbezoek kun je alles delen.

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden, of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis?

Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas.

De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen. Het contact kan bijvoorbeeld bestaan uit luisteren en praten, gezelligheid, samen wandelen, samen een boodschapje doen, voorlezen, nieuws uitwisselen. Kortom u bepaalt dat samen met de vrijwilliger. Het Vriendschappelijk Huisbezoek kan duren van een paar maanden tot een paar jaar, afhankelijk van de behoefte.

Voor wie?

Onze activiteit Vriendschappelijk Huisbezoek is er in principe voor iedereen.

Onze vrijwilligers leggen hun bezoeken af zo ongeveer eenmaal per twee á drie weken gedurende een periode van ruim een jaar.

Kosten

Voor Vriendschappelijk Huisbezoek worden voor de vrijwilligers geen kosten in rekening gebracht. Als u bij een uitstapje kosten maakt dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Informatie en aanmelding

Indien u meer informatie wenst of zich wilt aanmelden dan kunt u contact opnemen met de coördinator Vriendschappelijk Huisbezoek.