Vakantieweek 2019

Begin augustus hebben weer 14 kinderen uit Noordenveld kunnen genieten van een heerlijke vakantie week. Als in april de dagen bekend zijn waarop de vakantie week in Drouwen wordt georganiseerd, staan een aantal kinderen al te popelen om zich op te geven.

Uit heel Drenthe komen meer dan honderd kinderen in de leeftijd van 8-14 , verdeeld over twee weken, naar Kampeerboerderij De Alinghoek in Drouwen.

Dit jaar was het wel bijzonder, omdat het erg warm was, maar juist de laatste dag erg geregend heeft. Toch is het programma met veel enthousiasme afgewerkt: een dag naar het attractiepark Drouwenerzand, een middag naar het zwembad, een speurtocht in het (bijna) donker en natuurlijk de bonte laatste avond. In de huifkar naar het zwembad, knutselen, voetballen en  ook veel giechelen, kletsen en weinig slapen

Veel danken we aan de enthousiaste vrijwilligers, die de hele week begeleiden en lekker koken voor de hele groep. Maar ook zijn we dankbaar voor een aantal donaties/subsidies, waardoor Humanitas deze weken kan organiseren en waardoor de continuïteit gewaarborgd lijkt:  

Gemeente Noordenveld, Stichting Den en Duin uit Norg, Johan Boelman die bij zijn afscheid  het geld doneerde en een echtpaar uit  Noordenveld, die dit zo’n goede activiteit vindt.

Voor de meeste kinderen is dit de enige week in de lange schoolvakantie, dat ze echt even weg zijn en later ook wat te vertellen hebben. We hopen hier nog lang mee door te kunnen gaan.

Humanitas Noordenveld
www.hunanitas.nl/noordenveld
noordenveld@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht