Noordoost Friesland

Humaa(N)tjes

Wilt u meer contacten met mensen?  Met een maatje gaat u gezellig op stap en doet u leuke dingen. Het geeft u zelfvertrouwen.

wilt u graag een maatje om samen mee op stap te gaan? Maar lukt het niet goed om zelf contacten te leggen, of weet u niet goed hoe? Onze maatjesprojecten zijn speciaal toegespitst op uw behoeften. Humaa(N)tjes brengt een deelnemer met een lichamelijke of (licht)verstandelijke beperking in contact met een vrijwilliger met dezelfde interesse en/of hobby. De (jong)volwassen deelnemer woont zelfstandig of in het ouderlijk huis.

Samen met een van onze vrijwilligers – uw maatje –  gaat u eropuit. Gewoon lekker ontspannen. bijvoorbeeld, Koffie drinken, knutselen, wandelen, winkelen,of een museum bezoeken. En natuurlijk kunt u praten over wat u bezighoudt. Alles is erop gericht om u het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven dat u nodig hebt om uw eigen contacten op te bouwen.

De vrijwilliger is minimaal vier uren per maand en maximaal vier uren per week beschikbaar. De deelnemer betaalt de eventuele kosten van activiteiten.