Humaa(N)tjes

"Voelt u zich soms alleen en wilt u graag meer contacten met andere mensen? Maar u heeft daarvoor niet voldoende zelfvertrouwen om dit aan te pakken? Misschien kan een vrijwilliger van Humanitas u helpen."

"Humaa(N)tjes is een maatjesproject van Humanitas Noordoost Friesland. We proberen mensen te helpen die vanwege een beperking in een isolement dreigen te raken. Onze vrijwilligers zijn speciaal toegespitst op deelnemers die een lichamelijke, verstandelijke of een (lichte) psychische beperking hebben. Ze werken, zo mogelijk, in overleg samen met de professionele begeleiders. De hulp die ze bieden is zeer divers en afhankelijk van de behoeftes van de deelnemers. Soms is alleen maar een bezoekje met een praatje bij de koffie voldoende. Maar ook vaak gaat men er samen op uit: wandelen, fietsen, winkelen enz. Een enkele keer een rondritje met een auto of een bezoek aan bv. een museum. Alles is er op gericht om het zelfvertrouwen en het plezier in het leven weer terug te krijgen."

"Aanmelden"

"U ( of uw begeleider) kunt zich telefonische of per mail bij de coördinatoren van Humaa(N)tjes aanmelden. Daarna volgt een intakegesprek, meestal in aanwezigheid van de professionele begeleider. Hierin worden o.a. mogelijkheden van hulp besproken"

"Wil je vrijwilliger worden"

De behoefte aan vrijwilligers is groot want veel mensen lijden aan eenzaamheid. Maar gelukkig zijn er ook veel mensen die graag anderen willen helpen. Die hun kennis en talent willen inzetten omdat ze dit werk leuk vinden en ze het een zinvolle invulling van hun tijd beschouwen. Je kunt je aanmelden bij de coördinatoren van Humaa(N)tjes. Na een gesprek kun je aan een deelnemer gekoppelde worden. Belangrijk daarbij is dat er een klik moet zijn. Zowel de coördinator als de begeleider van de deelnemer bereiden je voor op het contact. Ook geeft Humanitas via de computer ondersteuning bij je werk. Veel vrijwilligers ervaren deze begeleiding als zeer positief. Met enkele uren per één of twee weken kunt u iemands leven een stuk gelukkiger maken.