Noordoost Friesland

Humaa(N)tjes

Wil je meer contacten met mensen?  Met een maatje ga je gezellig op stap en doe je leuke dingen. Het geeft je zelfvertrouwen.

Wil je graag een maatje om samen mee op stap te gaan? Maar lukt het niet om contacten te leggen, of weet je niet goed hoe? Onze maatjesprojecten zijn speciaal toegespitst op jouw behoeften. Humaa(N)tjes brengt een deelnemer met een lichamelijke of (licht)verstandelijke beperking in contact met een vrijwilliger met dezelfde interesse en/of hobby. De (jong)volwassen deelnemer woont zelfstandig of in het ouderlijk huis.

Samen met een van onze vrijwilligers – jouw maatje –  ga je eropuit. Gewoon lekker ontspannen. Koffie drinken, knutselen, wandelen of winkelen, bijvoorbeeld. Of een museum bezoeken. En natuurlijk kun je praten over wat jou bezighoudt. Alles is erop gericht om jou het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven dat je nodig hebt om je eigen contacten op te bouwen.

De vrijwilliger is minimaal vier uren per maand en maximaal vier uren per week beschikbaar. De deelnemer betaalt de eventuele kosten van activiteiten.