Noordoost Friesland

Home-Start

Heb je een jong gezin, dan maak je veel voor het eerst mee. Vind je dit spannend? Een vrijwilliger van Home-Start kan je helpen.

In elk gezin komen wel eens spanningen voor. Bijvoorbeeld door ziekte, overbelasting, problemen met kinderen, partner, werk of geld. Vaak kun je dat prima zelf oplossen. Zo niet, dan is een luisterend oor of helpende hand heel fijn. Niemand in de buurt? Doe dan een beroep op Home-Start. Voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-14 jaar

Hoe meld ik me aan?

Ben je moeder of vader van één of meer jonge kinderen en wil je meer informatie over ondersteuning door een van onze vrijwilligers? Neem dan gerust contact op met de coördinator. Gegevens staan onderaan deze tekst.
De coördinator maakt een afspraak om bij jou thuis, je vraag te bespreken. Daarna wordt een vrijwilliger gezocht en aan je voorgesteld. Als het klikt, komt de vrijwilliger een dagdeel per week bij je thuis. Afhankelijk van jouw vraag of behoefte kun je ondersteuning krijgen voor een half jaar tot maximaal 1,5 jaar.

Wil je vrijwilliger worden?

Als je overweegt om Home-Start vrijwilliger te worden, kun je bij de coördinator informatie opvragen. Ook kun je je direct aanmelden via het aanmeldformulier. Er volgt dat een intake gesprek, waarna gekeken wordt wanneer er gestart kan worden met de startersbijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers.

Wilt u Home-Start voor een gezin

Als u denkt dat Home-Start voor een gezin een passend aanbod kan zijn, kunt u contact opnemen met de coördinator.

Organisatie

Humanitas Noord is de uitvoerende organisatie van Home-Start. Ouders kunnen zichzelf aanmelden of worden aangemeld door diverse (hulpverlenende) instanties voor het jonge kind.