Home-Start

Heeft u een jong gezin, dan maakt u veel voor het eerst mee. Vind u dit spannend? Een vrijwilliger van Home-Start kan u helpen.

In elk gezin komen wel eens spanningen voor. Bijvoorbeeld door ziekte, overbelasting, problemen met kinderen, partner, werk of geld. Vaak kunnen ouders dat prima zelf oplossen. Zo niet, dan is een luisterend oor of helpende hand heel fijn. Doe dan een beroep op Home-Start. Voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-14 jaar

Hoe meld ik me aan?

Ouders die behoefte hebben aan ondersteuning en een luisterend oor, kunnen rechtstreeks contact opnemen met de coördinator. Zij kan geheel vrijblijvend met u meedenken en uitleggen wat Home-Start te bieden heeft. 

De coördinator maakt een afspraak voor een persoonlijke kennismaking bij de ouders thuis en bespreekt de mogelijkheden. Daarna komt de coördinator nog een keer om een vrijwilliger aan u voor te stellen. Als het van beide kanten klikt, komt de vrijwilliger een dagdeel per week. Afhankelijk van de vraag of behoefte kunnen ouders ondersteuning krijgen voor een periode van minimaal drie maanden tot maximaal anderhalf jaar. Er zijn geen wachtlijsten en meestal kan hulp binnen een paar weken geregeld worden.

Wilt u Home-Start voor een gezin?

Professional kunnen ook een gezin aanmelden. Om te kijken of de vraagstelling van het gezin past binnen het Home-Start aanbod, kan contact opgenomen worden met de coördinator.

Wil je vrijwilliger worden?

Als u overweegt om Home-Start vrijwilliger te worden, kunt u bij de coördinator informatie opvragen. Er volgt dan een intake gesprek, waarna gekeken wordt wanneer er gestart kan worden met de startersbijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers.

Organisatie

Humanitas Noord is de uitvoerende organisatie van Home-Start. Ouders kunnen zichzelf aanmelden of worden aangemeld door diverse (hulpverlenende) instanties voor het jonge kind.Home-Start is laagdrempelig en kan preventief ingezet worden voor ouders die deze steun graag willen.