Home-Start 5 jaar

Home-Start NOF viert 5 jarig jubileum met een theatervoorstelling.

In de IJsherberg in Dokkum was het woensdagmiddag 11 april een drukte van belang. Zo’n honderd Ouders, kinderen en vrijwilligers hebben genoten van de familievoorstelling van theater ‘Vertellis’. Erik van Dort vertelde op kleurrijke wijze dierenverhalen van Toon Tellegen,  daarbij muzikaal begeleid door Niels Kooistra en Ori Rysmarczuk. In interactie met de aanwezigen leverde dat vrolijke gezichten op.

Deze feestelijke bijeenkomst was georganiseerd om vrijwilligers en gezinnen van Home-Start een gezellige middag te bezorgen. Juist omdat het in veel gezinnen even niet zo lekker loopt en ouders soms overbelast zijn, kon men op deze middag alle zorgen even vergeten en opgaan in de bijzondere verhalen en muziek van het theater. Alle aanwezigen hebben ontzettend genoten van deze geweldige voorstelling. De kinderen vroegen wanneer ze weer kwamen. Na afloop werd er nog gezellig nagepraat en ging ieder naar huis met glimlach naar huis.

Het programma Home-Start is in 2013 geïntroduceerd Noordoost Friesland. In vijf jaar tijd heeft deze locatie een enorme groei doorgemaakt. Vrij snel na de start sloten alle 6 gemeenten in Noordoost Friesland zich aan en weten steeds meer instanties en gezinnen de weg naar deze informele vorm van hulp te vinden. Gemeenten subsidiëren dit programma en het sluit prima aan bij de professionele hulp die geboden wordt in de diverse gemeenten.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht