Aanscherping preventieve maatregelen coronavirus

Mededeling Hoofdbestuur en Directie Humanitas – 12 maart 2020

Het hoofdbestuur en de directie hebben nieuwe richtlijnen en adviezen opgesteld voor vrijwilligers en beroepskrachten ter preventie van de verspreiding van het coronavirus. Hoewel we vooralsnog geen reden tot werkelijke zorg hebben, zien we ons vanuit preventief oogpunt hiertoe toch genoodzaakt. We gaan hierin mee met de landelijke trend en volgen het advies van de overheid op. Het is niet meer dan logisch dat vanuit onze vereniging eenieders gezondheid en welzijn nu de hoogste prioriteit hebben. De onderstaande punten gelden in elk geval tot en met 31 maart 2020, tenzij de overheid eerder met een aanvulling of aanscherping komt: 

 • Contact tussen vrijwilliger en deelnemer moet zoveel mogelijk beperkt worden. Uitsluitend telefonisch contact heeft de voorkeur.

 • Werk vanaf heden zoveel mogelijk thuis. In overleg met jouw coördinator cof direct leidinggevende wat dit voor jou betekent.

 • Alle Humanitas-bijeenkomsten die tot en met 31 maart gepland staan, worden afgelast. De organisator van de betreffende bijeenkomst neemt hiervoor zelf de benodigde maatregelen.

 • Kleine overleggen tot maximaal 5 personen kunnen doorgaan. Belangrijk hierbij is om de voorschriften van het RIVM te blijven volgen.

 • Ten slotte blijft goede hygiëne essentieel:

  • Was je handen gedurende de dag regelmatig met zeep. Doe dit 20 seconden en vergeet niet ook tussen je vingers en onder je nagels te wassen. Droog je handen bij voorkeur met een papieren handdoekje.

  • Hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog.

  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg.

  • Schud geen handen.

Wij begrijpen dat deze preventieve maatregelen een behoorlijke impact hebben. Om zoveel mogelijk vragen vast te beantwoorden, hebben we een lijst met veelgestelde vragen opgesteld. Mocht je naar aanleiding toch nog vragen hebben, neem dan contact op met je coördinator of direct leidinggevende.

Uiteraard blijven we de landelijke richtlijnen en adviezen nauwgezet volgen. Houd ook zelf regelmatig de website van het RIVM in de gaten voor advies en het laatste nieuws. Ook vind je hier de actuele kaart van Nederland met besmettingsgevallen.

Wij wensen iedereen uiteraard een goede gezondheid toe en blijven jullie zo lang als nodig is informeren over dit onderwerp. 

Met vriendelijke groet,

Directeur Angelique van Dam
en voorzitter René Peeters

Terug naar het nieuwsoverzicht