Wat we doen

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financi├źn en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Formuliereninloop

Humanitas Formuliereninloop voor hulp bij het invullen van formulieren.  Iedere dinsdagochtend tussen 9.00 en 12.00 op ons kantoor op de Urkerweg 1 te Emmeloord (3e etage). Vanwege Corona en de noodzakelijk maatregelen vragen we u een afspraak te maken.  

Home-Start Noordoostpolder

Heb je een jong gezin? En heb je weleens behoefte aan opvoedingsondersteuning? Home-Start helpt je. Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar. Voor gezinnen met in elk geval 1 kind van 14 jaar of jonger.

Levensboek

Ik heb zo veel meegemaakt, ik kan er wel een boek over schrijven. Laat uw persoonlijke geschiedenis niet verloren gaan en laat anderen van uw ervaringen leren. Bovendien kan het vastleggen van uw verhaal uzelf helpen bij de verwerking van gebeurtenissen.

Steun bij rouw en zingeving

Een moeilijke periode kan zo ingrijpend zijn. Bij Steun bij rouw kun je je verhaal kwijt.  Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je dan graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Vriendschappelijk huisbezoek

Bijna een kwart van alle Nederlanders voelt zich eenzaam! Wij bieden hulp bij eenzaamheid. We komen graag bij je buurten. Lees meer over het Vriendschappelijk Huisbezoek. Ook in de Noordoostpolder komt eenzaamheid voor. Voelt u zich eenzaam? Of wilt u mensen helpen die eenzaam zijn? 

Humanitas Match

Jongeren helpen jongeren: Match Match is er voor jongeren (8-24jr) die een steuntje in de rug nodig hebben: eenzaam zijn, moeilijk contact kunnen leggen, in een moeilijke thuissituatie zitten of problemen op school hebben.