Noordoostpolder

Steun bij rouw en zingeving

Bij wie kan ik mijn verhaal kwijt?

Rouwverwerking kost veel energie, en soms zit je er helemaal doorheen. Een vrijwilliger van Steun Bij Rouw helpt en toont begrip..

Een moeilijke periode in je leven kan zo ingrijpend zijn, zo allesomvattend.
Praten, bellen met goede vrienden, met familie kan natuurlijk. Maar misschien is er even niemand. Weet je niet wat je wil zeggen, weet je niet hoe je het moet zeggen. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij rouw reikt je graag de hand en bezoekt jou thuis.

Vaak is de vrijwilliger een lotgenoot; iemand die weet wat jij meemaakt en zich goed in jou kan verplaatsen. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt. Herkenning, erkenning en steun bieden immers troost. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en is opgeleid om je zo goed mogelijk bij te staan. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

 

15-2-2018 Fijn ik kan m’n verhaal kwijt!

Soms maak je een moeilijke periode in je leven door. Misschien heb je behoefte om je verlieservaringen te delen in een groep met lotgenoten.

8-1-2018 Vrijwilliger steun bij Rouw en Zingeving

Misschien heb je wel eens gedacht : ik zou wel iets willen betekenen voor anderen.  Weet dan dat het project Steun bij rouw en zingeving graag in contact wil komen met nieuwe vrijwilligers. Vrijwilliger zijn bij Steun bij rouw en zingeving betekent dat jij tijd en aandacht geeft aan de ander .D...

27-10-2017 Je staat er niet alleen voor!

Aandacht voor jouw verhaal.