Steun bij rouw en zingeving

Bij wie kan ik mijn verhaal kwijt?

Rouwverwerking kost veel energie, en soms zit je er helemaal doorheen. Een vrijwilliger van Steun Bij Rouw helpt en toont begrip..

Een moeilijke periode in je leven kan zo ingrijpend zijn, zo allesomvattend.
Praten, bellen met goede vrienden, met familie kan natuurlijk. Maar misschien is er even niemand. Weet je niet wat je wil zeggen, weet je niet hoe je het moet zeggen. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij rouw reikt je graag de hand en bezoekt jou thuis.

Vaak is de vrijwilliger een lotgenoot; iemand die weet wat jij meemaakt en zich goed in jou kan verplaatsen. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt. Herkenning, erkenning en steun bieden immers troost. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en is opgeleid om je zo goed mogelijk bij te staan. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

 

8-7-2020 Steun bij Rouw en Zingeving Corona

Door de corona crisis  krijgen veel mensen te maken met het verlies van een dierbare. Dankzij een gift van een sponsor kan Steun bij Rouw en Zingeving nabestaanden van corona slachtoffers helpen met het verwerken van hun verlies. Getrainde vrijwilligers willen er zijn voor de nabestaanden en waar...

2-4-2020 Steun bij Rouw

Steun bij Rouw en Zingeving. Een moeilijke periode in je leven kan heel ingrijpend zijn. Bij ons kun je je verhaal kwijt. We helpen je graag.

Hermine Lansink, coördinator. 06-35120989

18-3-2020 Update corona

Ivm de huidige ontwikkelingen omtrent het corona virus zijn wij enkel via telefoon of via mail bereikbaar. Tot iig 6 april zijn er geen afspraken mogelijk op kantoor of bij mensen thuis. Tevens zal de FormulierenInloop tot en met 6 april gesloten zijn. Pas goed op elkaar!

14-5-2019 Ze zeggen (gedicht)

Gedicht "Ze zeggen". Thema: Steun bij Rouw en Zingeving

5-7-2018 Ik voelde me alleen. Nu zie ik het weer zitten, dankzij een vrijwilliger van Humanitas.”

Dit is een reactie van een deelnemer die gesprekken heeft gehad met een vrijwilliger van Steun bij rouw en zingeving. Als jij je alleen voelt staan in je verdriet om het verlies van een dierbare,  je baan  kwijt bent of als je ziek bent, weet dan dat je dan een beroep kunt doen op een vrij...

20-6-2018 Lotgenoten

Soms maak je een moeilijke periode in je leven door. Je hebt bijvoorbeeld een dierbare verloren, je bent ziek of je raakt werkloos. Die gebeurtenissen kunnen ingrijpend zijn. Vaak steunen familie en vrienden je graag. Maar misschien mis je juist iemand om mee te praten. Weet dan dat je altijd een be...

15-2-2018 Fijn ik kan m’n verhaal kwijt!

Soms maak je een moeilijke periode in je leven door. Misschien heb je behoefte om je verlieservaringen te delen in een groep met lotgenoten.

8-1-2018 Vrijwilliger steun bij Rouw en Zingeving

Misschien heb je wel eens gedacht : ik zou wel iets willen betekenen voor anderen.  Weet dan dat het project Steun bij rouw en zingeving graag in contact wil komen met nieuwe vrijwilligers. Vrijwilliger zijn bij Steun bij rouw en zingeving betekent dat jij tijd en aandacht geeft aan de ander .D...

27-10-2017 Je staat er niet alleen voor!

Aandacht voor jouw verhaal.