Noordoostpolder

Humanitas Home-Start Noordoostpolder

Heb je een jong gezin, dan maak je veel voor het eerst mee. Vind je dit spannend? Een vrijwilliger van Home-Start kan je helpen.

In elk gezin komen wel eens spanningen voor. Bijvoorbeeld door ziekte, overbelasting, problemen met kinderen, partner, werk of geld. Vaak kun je dat prima zelf oplossen. Zo niet, dan is een luisterend oor of helpende hand heel fijn. Niemand in de buurt? Doe dan een beroep op Home-Start. Voor gezinnen met in elk geval één kind van veertien jaar of jonger.

27-2-2018 Ouders mogen verschillend zijn!

Mensen zijn verschillend en ouders gelukkig ook! Wat is er nu mooier om je kinderen dagelijks te laten zien en ervaren dat mensen verschillend zijn in vele opzichten.

8-1-2018 Oog voor het ouderschap en opvoed schap

Ouderschap is niet iets waar mensen voor opgeleid worden. Ze krijgen kinderen en dan zijn ze ouders. Dan moeten ze het maar kunnen. Meestal gaat dat prima. Maar soms is een kind hebben moeilijker dan verwacht. Een kind kan immers van alles hebben, van een pittig temperament tot eet- of slaapprobleme...

23-11-2017 Ieder kind telt!

Met het grootste deel van de jongeren in Nederland gaat het goed. Zij zijn gelukkig en krijgen alle kansen. Maar een gedeelte van de jongeren heeft wel problemen. In het 1ste kwartaal van 2016 kregen ruim 200.000 jongeren jeugdhulp van de jeugdbescherming of jeugdreclassering. Niet alle jongeren kri...

27-10-2017 Gezin draaiende houden

Kinderen opvoeden en een gezin draaiende houden? Het is niet altijd even makkelijk.